De serie waar Nederland van in de ban zou zijn: The Mentalist


Het is SBS 6 weer gelukt om een nieuw programma enorm op te blazen. Al een week of twee hoor ik de voice over zeggen: “Nederland is in de ban van The Mentalist!”

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb nog niemand er over horen praten. Neemt niet weg dat The Mentalist in de Verenigde Staten enorm succesvol is en in Nederland ongetwijfeld ook veel liefhebbers zal gaan trekken.

Sinds de première op de Amerikaanse televisie staat de serie steevast in de top drie van de kijkcijferlijst en dat is uniek voor een nieuwkomer. SBS 6 trapt af met een dubbele aflevering. Hierin maakt de kijker kennis met detective Patrick Jane.

Patrick begint zijn carrière als spiritueel televisiemedium, maar na een tijdje in de schijnwerpers te hebben gestaan wil hij iets anders. Patrick besluit zijn unieke talent te gebruiken om de agenten van CBI te helpen bij het oplossen van complexe misdaadzaken.

SBS 6 heeft al de hitserie House en sindskort ook NCIS. Op de donderdagavond zou The Mentalist ook wel eens uit kunnen groeien tot een goed bekeken show.

Uitzending gemist?
Aflevering gemist van The Mentalist? Op Surfthechannel kun je afleveringen eenvoudig streaming terugkijken. Check in je tv-gids of op IMDB welke aflevering je moet hebben.

The Mentalist, 20.30 uur, SBS 6

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “De serie waar Nederland van in de ban zou zijn: The Mentalist

 1. RJ

  Ik heb door al dat gehype van SBS al geen zin meer in die serie, en dat is jammer, want het schijnt wel een hele goeie serie te zijn.

    /   Reply  / 
 2. Brian

  Wel gedurfd om een serie die gaat over spiritualiteit neer te zetten tegenover de spirituele rpogramma’s van RTL4 zoals Char, 6e zintuig en derek ogilvy!
  Word wel erg moe van die maneir van hypen, denk dat NL hier te nuchter voor is en op een gegeven moment hier ook geen zin meer in heeft.
  Vrijdag zal iig erg succesvol worden voor RTL4 met de premiere van Ice Age 2 die al enorm veel reclame heeft gehad.

    /   Reply  / 
  1. Frank

   Het is geen serie over spiritualiteit, het is een politieserie. En briljant, mag ik wel zeggen.
   Het gaat er vanuit dat mensen als Char allemaal nep zijn. De hoofdpersoon is ook zo iemand (geweest), maar nu gebruikt hij het om misdaden op te lossen. Simon Baker is briljant als The Mentalist. Echt de moeite waard.

     /   Reply  / 
   1. Cynneke

    Simon Baker speelde ook leraar Tom Summers in Heartbreak High ;) Echt een geweldige serie die van mij nog wel eens herhaald mag worden.

      /   Reply  / 
 3. Mart

  Lijkt me zeker niks voor nieuwjaarsdag. Ga vanavond weer genieten van de postcodeloterij: kanjer nieuwjaarsshow

    /   Reply  / 
 4. Michael van Os

  Gewoon dóórgaan, ook op 1 januari, dit is nog eens een blogger van staal, net als collega Jorn op Radioactive! Leek mij zo’n nuttig pauzedagje, tja, kijken of ik het volhoud vandaag … Herman, ga door met je heel goeie werk hier op Zappen.blog en de beste wensen voor 2009, met veel skoeps (en ook voor alle bezoekers natuurlijk).

    /   Reply  / 
 5. Tim20

  @ Brian
  wat dacht je van Charlie premiere op SBS6:P

  inderdaad die teksten van de promo’s bij SBS zijn zo erg. “Nederland is verslaafd aan Popstars”
  “De serie die in Amerika alle records breekt, nu al de tv sensatie van 2009, THE MENTALIST”

  etc etc. maar het schijnt wel te helpen, want promoten… dat kunnen ze

    /   Reply  / 
 6. Jeffrey

  “Uitzending gemist?
  Aflevering gemist van The Mentalist? Op Surfthechannel kun je afleveringen eenvoudig streaming terugkijken. Check in je tv-gids of op IMDB welke aflevering je moet hebben.”

  Word jij gesponsord? Want ik zie je dit vaak zeggen.

    /   Reply  / 
  1. Herman Roggeveen Auteur

   Veel bezoek komt op deze blog binnen op zoek naar herhalingen van deze hitseries. Stukje service, vind het zelf een fijne dienst van Surfthechannel

     /   Reply  / 
   1. Jeffrey

    Ohw oke ;)

      /   Reply  / 
 7. Dario

  Ik dacht eerst dat het over de nieuwe Uri Geller ging. In ieder geval ga ik niet kijken.

    /   Reply  / 
 8. Willem

  Ik vind SBS zo’n irritante zender geworden… Ze blazen alles op: Nederland is in de ban van, de grootste familieshow van Nederland, doet Nederland op zijn grondvesten schudden… ik word daar dus helemaal niet goed van hé. Reden om niet te kijken.

    /   Reply  / 
  1. PINHEAD

   Ja ik vind SBS ook zwaar irritant…

     /   Reply  / 
 9. bart

  veronica deed dat ook altijd al met hun geweldige nieuwe series (die dan regelmatig maar uit 5 delen bestonden want daarna waren ze gestopt).

  ik vind het niet nodig, leg normaal uit waar het overgaat, dat zou voldoende moeten zijn. dat overdreven gedoe maakt me alleen negatief.

  in dit geval ga ik toch wel kijken, maar dat aanstellen hoeft echt niet.

    /   Reply  / 
 10. Bram

  Is gewoon de propaganda machine van SBS. Die roepen al gauw dat “HEEL NEDERLAND IN DE BAN IS”. En dat “HEEL NEDERLAND KIJKT”. Het zou lachwekkend zijn als het niet zo verdomde arrogant en vooral dom is.

    /   Reply  / 
 11. Frank

  “De pilot van The Mentalist trok 1.425.000 kijkers (madl: 19.1%) en de tweede aflevering van de serie scoorde 1.366.000 kijkers (madl: 17.8%). Daarmee bezet The Mentalist plek vier en plek zes in de kijkcijfer top-15.”

  Toch fijn dat zo’n goede serie door SBS op een goede manier in de markt is gezet.

    /   Reply  / 
 12. Erwin

  Het was wel leuk maar ook niet meer dan dat. Wel overdreven gepromoot hoor zo leuk k denk dat volgende week veel minders kijkers wordt getrokken want zo’n spektakel vond ik het nou ook weer niet

    /   Reply  / 
  1. Frank

   Wat zuur toch…
   Het is in dit genre gewoon goed gemaakt. Het is geen spektakel, ‘t is gewoon een goede politieserie. Niks meer, niks minder. (En ja, ik heb alle afleveringen tot nu toe al gezien).
   Bij RTL worden de CSI’s tot in den treure herhaald – net als bij SBS de L&O’s – dus wat fris bloed kan geen kwaad, lijkt me.
   Ben benieuwd wie nu de nieuwe serie Leverage (met Timothy Hutton) gaat aankopen.

     /   Reply  / 
 13. Nick

  Vind het ontzettend jammer dat het zo’n succes is. Puur en alleen door die kutaankondigingen van SBS. gebruiken ze steeds vaker… erg irritant

    /   Reply  / 
 14. Niels

  Het is in NL nog geen succes. De eerste aflevering trok inderdaad veel kijkers, hopen dat dat (voor de serie) zo blijft.
  In Amerika kijken iedere week 15 tot 20 miljoen mensen er naar. Ter vergelijking, een Prison Break of Heroes die het in Nederland verre van slecht gedaan hebben hebben van dit soort cijfers alleen maar gedroomd.
  Om te zeggen dat al die Amerikanen wel gelijk moeten hebben gaat mij wat ver. Maar, het is zeker een serie die blijft boeien en weer eens iets nieuws is, wat hard nodig blijft nu de CSI afleveringen het niveau van de Baantjer boeken niet eens meer haalt en Prison Break en Heroes allang niet meer doen wat ze ooit deden vòòr de schrijversstakingen, wat die series kapot gemaakt heeft.

    /   Reply  / 
 15. me

  super leuke serie…hij is alleen om half 10 en niet om half 9 want dan is house ;)

    /   Reply  / 
 16. Rodi

  Ik vind het een leuke serie, al dat gehype was nergens voor nodig. Ik vind het juist jammer dat het door SBS6 word uitgezonden. Vanwege al die spam tussendoor en die lange reclames, wat op rtl toch echt een stuk minder is naar mijn mening.
  Het programma onderscheid zich een beetje van die 154 draaiende misdaadseries. En het is makkelijk te volgen als je eens een aflevering hebt gemist.

    /   Reply  / 
 17. An

  The Mentalist is een super serie. Ik snap niet hoe de makers steeds weer iets beters kunnen verzinnen. Eerst was ik alleen fan, nu is mijn hele familie aan de buis gekluisterd op donderdagavond. En Simon Baker doet t echt super goed. Serie 1 heb ik al thuis liggen en als serie 2 uitkomt ben ik de eerste die em heeft. ik ben het er wel mee eens dat sbs altijd enorm opblaast. MMove like Michael Jackson loopt voor geen meter, the mentalist werd zelfs een keer onderbroken door een domme reclame. Als ze zoveel moeite doen om reclame te maken voor een programma, is het vast erg slecht. Nu proberen ze met allerlei beroemde lui, kijkers te trekken. Sorry hoor, maar t is gewoon niks aan.
  Groetjes

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>