Van Westerloo: Ik ben kop van Jut in strijd Talpa-Sanoma

De naam van Remko van Westerloo duikt de laatste weken weer veelvuldig op. Sanoma, grootaandeelhouder van SBS, wil af van de programmadirecteur, Maar die andere aandeelhouder (met een vetorecht van het benoemen voor deze functie) John de Mol wil daar niets van weten. Remko zelf kan niet veel anders doen dan de berichten ter kennisgeving aannemen. “Ik ben de kop van Jut.”

Toch meldt hij zich niet ziek. “Het is even slikken soms”, geeft hij toe. “Ik pretendeer dat het niet persoonlijk is. Dit hoort bij het grotere spel. Dat is spijtig, maar het hoort er bij”, vertelt hij aan deze blog.

Als programmadirecteur heeft hij veel te maken met zowel Talpa als Sanoma. Nu op straat ligt hoe de zaken er voor staan, zou je denken dat er heel moeizame vergaderingen plaatsvinden. “Iedereen heeft daar een bepaald beeld bij. Maar voor iedereen binnen SBS geldt dat ze het belang van SBS moeten dienen. Daarin moeten we elkaar steeds opnieuw vinden. Dat daar allerlei stromingen en visies over zijn, vind ik logisch, gegeven de resultaten van dit najaar.”

Het afgelopen najaar kent ronduit teleurstellende resultaten, geeft Van Westerloo zelf ruiterlijk toe. “We hebben wat pech gehad in de vooravond. En we hebben te weinig gedaan op primetime. De vrijdag en zaterdag zonder Nederlandse programma’s laten, al was dat ook omwille budgettaire kwesties, was fout. Vanaf dit voorjaar is dat heel erg anders.”

Bij de perspresentatie van afgelopen zomer, vertelde Van Westerloo nog hoe hij de vrouw des huizes met de macht over de afstandsbediening naar zijn zender wilde lokken met de vooravond. Van die programmering wordt afgestapt vanaf januari met Utopia. “Tja, wat John de Mol ook zegt: televisie is een opportunistische wereld. Als zo’n project voorbijkomt, zeker na dit najaar dat niet uit de verf kwam, is dit om allerlei redenen een gokje waard.”

Van Westerloo erkent dat het ‘de hoogste tijd’ is om weer een succes te laten zien. Gehoopt wordt dat Utopia dat zal zijn. “Er moet weer rust worden gecreëerd zodat wij ons werk kunnen doen. Want ondanks al het getrut en gedoe heeft SBS goede kansen.

Zie ook:
- ‘Sanoma wil van Remko van Westerloo af’
- Remko van Westerloo wil vrouw verleiden in nieuwe vooravond
- SBS 6: Ongelukkige start nieuwe vooravond
- Onwerkbare situatie Sanoma en Talpa over SBS

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Van Westerloo: Ik ben kop van Jut in strijd Talpa-Sanoma

 1. M

  Gelul. Hij kan het gewoon niet!

    /   Reply  / 
  1. nicky

   Klopt helemaal, het bewijs zijn de kijkcijfers en die zijn heel erg slecht.

     /   Reply  / 
 2. Rob

  ‘Toch meldt hij zich niet ziek.’ Alsof dat de meest te verwachten en normale reactie zou zijn. Je meldt je alleen ziek als je ziek bent.

    /   Reply  / 
  1. Sven

   Maar hij is wel ziek (hoogmoedswaanzin)….tussen de oren!

     /   Reply  / 
 3. Mike

  De kop van jut of de oorzaak van de slechte kijkcijfers? 2 jaar geleden was het marktaandeel veel hoger, en oh oh wat ging het toen slecht. Eigenlijk ging het toen heel eeg goed.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>