Net 5 trekt stekker uit comedyserie Sophie’s Web

Het lopende eerste seizoen van Sophie’s Web krijgt geen vervolg. Net 5 trekt de stekker uit de comedyserie met Jennifer Hoffman, Daniël Boissevain en Miryanna van Reeden. Sophie’s Web begon met 393 duizend kijkers, maar bereikte twee weken terug een dieptepunt op slechts 66.000 kijkers. De dramaserie, die zich voor een groot gedeelte achter de webcam afspeelt, is daarmee geflopt. “Het was voor ons een experiment”, bevestigt zenderbaas Justine Huffmeijer aan deze blog.

De productiekosten voor Sophie’s Web waren laag, Net 5 kon de titel voor bijna nop in zijn programmaschema’s plaatsen. Dat was aanvankelijk om 21.30 uur, maar de serie is al naar de late avond gedegradeerd en is vanavond pas om 23.15 uur te zien.

Bij de lancering van Sophie’s Web vertelde hoofdrolspeelster Jennifer Hoffman: “Als acteur ben ik zelf niet zo bezig met kijkcijfers, maar als er niemand kijkt is er ook geen kans op een tweede seizoen en dat zou jammer zijn. Ik kan dus alleen maar hopen dat mensen het leuk en gezellig vinden en dat wij een beetje hun nieuwe vrienden op de maandagavond zullen worden.”

Net 5 komt binnenkort met de nieuwe Nederlandse dramaserie Fashion Planet, waarin Josje Huisman een hoofdrol vertolkt. Of Doris met Tjitske Reidinga een vervolg krijgt, is nog niet bekend.

Sophie’s Web, 23.15 uur, Net 5

Zie ook:
- Première webcam-drama Net 5: Sophie’s Web
- Sophie’s Web trapt af met 393 duizend kijkers
- Sophie’s Web verliest eenderde kijkers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>