Kim-Lian: Sterren Springen nu serieuzer

De hype rondom Sterren Springen is niet zo groot als bij de start van het tweede seizoen, maar de buzz is toch wel weer aanzienlijk. In 2012 maakte Sterren Springen deel uit van de Super Saturday, waarbij RTL 4, Nederland 1 en SBS 6 elk met nieuw en groot amusement kwamen. SBS 6 was uiteindelijk de verrassende winnaar en wist tegen de verwachting in vier weken lang die koppositie vast te houden.

Lukt het ook om het kunstje van de duikplank een tweede seizoen scherp te houden? Dat moet vanaf vanavond blijken. Volgens de nieuwe co-host Kim-Lian van der Meij is Sterren Springen 2014 wat serieuzer van aanpak.

Ze vertelt in Veronica Magazine: “We gaan het allemaal wel wat serieuzer aanpakken, met meer lichtshows en special effects. Sterren Springen is nadat het eerste seizoen hier in Nederland te zien was, natuurlijk ook nog in het buitenland uitgezonden. Daar hebben we weer van kunnen leren; Waarom zou je het wiel nog eens uitvinden? En laten we wel wezen, het is geen hogere wiskunde, maar vooral amusement.”

In 2012 was Kim-Lian nog aan het strijden bij de publieke concurrent met Strictly Come Dancing, dat toen tamelijk roemloos ten onder ging op Nederland 1. Toen was ze een duo met Reinout Oerlemans, nu met Gerard Joling. “Het gekke is dat we nog nooit iets samen hebben gedaan, dus ik heb ‘m pas onlangs voor het eerst echt face to face gesproken. Volgens mij klikt het wel, want ik kan soms ook wel een tikkeltje plat zijn.”

De kracht van Sterren Springen zit ‘m natuurlijk in de cast. Dat moet een gemengd gezelschap zijn met mensen waarvoor je toch even inschakelt. Dat kan zijn vanwege het mooie lijf (Koen Verweij, Jeffrey Wammes), de afgunst (hopen op een flater) of het bijzondere lijf (Dikke Dennis, Marijke Helwegen).

Vanavond start de eerste helft (Joey Spaan, Koen Verweij, Dikke Dennis, Melisa Schaufeli, Sylvia Geersen, Lucia Rijker, Femke Meines, Regilio Tuur), in de tweede liveshow de andere helft. Daarvan gaan telkens vier kandidaten door naar de halve finale, waarna er uiteindelijk acht springers overblijven voor de finale van 26 april.

En of Sterren Springen die 1,7 miljoen kijkers van Bananasplit en Weet Ik Veel? gaat bereiken? Dat denk ik niet, maar die 1,4 miljoen van het vorige seizoen moet toch kunnen worden geëvenaard.

Sterren Springen, 20.00 uur, SBS 6

Zie ook:
- SBS 6 wilde Hans Klok als jurylid Sterren Springen
- SBS 6 warmt op voor tweede seizoen Sterren Springen
- Inge de Bruijn in jury Sterren Springen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kim-Lian: Sterren Springen nu serieuzer

  1. sampie

    Serieuzer? Haha De slechtste sprongen gaan door, omdat het sportmensen zijn. Ongeloofwaardig!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>