Lucille Werner: Bewust 10 jaar pauze Mis(s) Verkiezing

mis(s) verkiezing lucille werner kees tolDe afgelopen maanden heeft SBS 6 zijn zaterdagavond uit handen gegeven, door familiefilms of herhalingen op primetime te programmeren. Vanavond zal Lucille Werner dus moeten knokken voor een groot publiek met haar Mis(s) Verkiezing, welke tien jaar geleden voor het laatst op televisie was te zien. Een bewuste keuze, zegt Lucille in Televizier. “Het idee was om jaren later te kijken hoe het er dan voor zou staan met de emancipatie van mensen met een handicap.”

Want de Mis(s) Verkiezing, voor dames met een zichtbare of onzichtbare lichamelijke beperking, is er niet alleen om te oordelen wie er het mooist uitziet en het beste een boodschap uitdraagt. De verkiezing is er ook voor bewustwording bij alle Nederlanders, dat je met zo’n beperking niet bent afgeschreven. En dat lang niet alle faciliteiten in ons land ook te gebruiken zijn voor deze mensen.

In het AD zegt Lucille: “Handicaps, we zien ze allemaal liever niet. We hebben nog steeds angst en zijn onhandig. We weten ons geen raad wanneer je iemand een hand wil geven, maar merkt dan dat die ontbreekt. Het ligt ook aan de doelgroep zelf. Zij moeten zich meer laten zien, want vergis je niet: we hebben het over 1,8 miljoen mensen met een beperking. Het is de grootste groep in Nederland die veel armoede kent, moeite heeft met sociale relaties en vooral geen werk heeft. Zij willen aan de slag, maar werkgevers hebben koudwatervrees. Met dit programma’s willen we vooroordelen en taboes doorbreken.”

In de twee uur durende liveshow op SBS 6 nemen acht dames het tegen elkaar op. De winnaar wordt uiteindelijk gehuldigd door premier Mark Rutte. Lucille presenteert de show samen met Kees Tol.

Mis(s) Verkiezing, 20.30 uur, SBS 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>