Lach en traan in SBS-show De Wereld rond met 80-jarigen

wereld rond 80-jarigen dennis van der geest
Op SBS 6 gaat vanavond het feelgood-programma De Wereld Rond met 80-jarigen in première. Dennis van der Geest is de reisleider van een groep hoogbejaarden, die allemaal de reis van hun leven willen maken. Het avontuur begint in Moskou en voert ook nog naar Dubai en Guatemala. Dennis: “Ik heb me kapot gelachen. Elke dag oneliners en het enthousiasme dat in een seconde om kon slaan. Het was, in de positieve zin van het woord, niet te regisseren als presentator.”

Elke hoogbejaarde heeft een ultieme droom die alleen maar kan uitkomen in het buitenland. Zo wil de één dolgraag een huskytocht maken en de ander een helikoptervlucht over een jungle. De wereldreis doet bijna alle continenten aan, waarbij er tussenstops worden gemaakt in acht totaal verschillende landen.

Gaandeweg ontdekt Dennis dat zaken die voor de meesten normaal zijn, dat voor de ouderen absoluut niet zijn, wat tot de nodige hilariteit leidt. “Maar het is geen leedvermaak”, zegt Dennis in de krant. “Het gaat om het verwezenlijken van hun dromen en in de interviews met mij vertellen ze mooie verhalen. We hebben bijvoorbeeld gesproken over de dood; daar gaan ze nuchter mee om. En ze vinden: ’niet achterom kijken, maar vooruit’.”

De Wereld rond met 80-jarigen, 21.30 uur, SBS 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>