De bitch is back: Terugkeer Martine Hafkamp teistert Meerdijk

Maanden is er naar toegewerkt in Goede Tijden Slechte Tijden: de terugkeer van Martine Hafkamp. Al voor de zomerstop vorig jaar is een verhaallijn ingezet die leidt tot de voorlopige climax van vanavond: de bitch duikt op in Meerdijk. Dat is slecht nieuws voor Ludo Sanders, die al sinds de zomer wordt dwarsgezeten door een geheimzinnige tegenstanders. Maar in zekere zin is het ook goed nieuws: eindelijk weet hij tegen wie hij moet strijden. Martine keert niet als enige terug in GTST, ook Sjors, Wiet en Jack zijn weer te zien. En dat heeft weer gevolgen voor de rest van Meerdijk.

Want Wiet heeft vlak voor haar vertrek de keuze gemaakt om een reis te maken om op zoek te gaan naar zichzelf. Pas bij de gang naar de luchthaven is ze overvallen door haar broer Jack, die een spoor van Martine dacht gevonden te hebben. Wiet heeft een open einde gegeven aan haar relatie met Anna, die nu (min of meer) gelukkig is met Job. Wat betekent de terugkeer van deze oude liefde?

Hetzelfde geldt voor Sjors, die zich verloren voelt in haar huwelijk met Tim en stiekem nog gevoelens heeft voor Bing. Sjors heeft in haar liefdesleven dus ook het nodige uit te zoeken.

En dan Jack, een karakter dat wel een mooi afgerond verhaal heeft. Weliswaar is Martine op oorlogspad tegen Ludo, daarmee raakt hij ook Janine. En laat dat nu een ex zijn van Jack. Laat hij dit over zijn kant gaan?

De comeback van Martine betekent verder dat de dubbelrol van Maxime wel aan het licht moet komen. Dit zorgt voor een heel nieuwe dynamiek in de Sanders-clan. Maxime op haar beurt heeft huishoudster Malena laten ontkomen, terwijl ze toch duidelijk de opdracht heeft gekregen haar om het leven te brengen. Het lijkt een kwestie van tijd voordat ook dit uitkomt.

Het lopende seizoen Goede Tijden Slechte Tijden heeft een heel trage start gekend, maar vanavond komt er schot in de zaak. Ik verheug me enorm op deze verhaallijn. De familie van Houten/Hafkamp is al vanaf de allereerste aflevering present, en nu is het voor het eerst dat deze vier karakters gelijktijdig in de soap zijn te zien. Verenigd en ogenschijnlijk sterker dan ooit. Dit wordt een heel grote soapvete!

GTST, 20.00 uur, RTL 4

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “De bitch is back: Terugkeer Martine Hafkamp teistert Meerdijk

 1. remy

  Martine is alleen de moeder van Sjors. Jack en Wiet hebben een andere moeder

    /   Reply  / 
 2. Robbieboy

  Jack is de zoon van Trix Gerritse en Frits Van Houten, NIET van Martine

    /   Reply  / 
 3. insider

  Wat een geestelijke armoede
  gek hè dat jongeren massaal afhaken, en alleen de vrouwen de 60, 70er GTST kijkt , getuige de vele senioren vrouwelijke kijkers die ik dagelijks spreek
  RTL 4 is allang haar doelgroep kwijt , ook al beweren ze van niet!
  en kijk rapporten zijn allang niet betrouwbaar meer!
  RTL 4 wordt steeds meer het broertje van omroep MAX

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>