NOS Journaal moet naar Nederland 2 wijken tijdens EK

Om 20.00 uur naar het NOS Journaal kijken? Tijdens het EK Voetbal moet je daarvoor naar Nederland 2 uitwijken. Want de NPO geeft voorrang aan een EK Journaal op Nederland 1 op dat tijdstip. Het EK Journaal zal de reguliere programmering vervuilen zolang Nederland in de race is om het Europees Kampioenschap. Waanzin!

Voetbal International maakt melding van de wijziging. Ook in de programmaschema's van juni staat doodleuk het EK Journaal om 20.00 uur geprogrammeerd.

Ik vind het al een doodzonde dat RTL 4 op zondagavond het Half Acht Nieuws laat wijken naar RTL 7. Zo'n programma is een begrip op je zender, daar ga je niet voor schuiven. Alleen bij de Dodenherdenking is dat geoorloofd, niet voor een EK Voetbal.

Voor de voetbalhaters is er nog meer slecht nieuws in de VI te lezen. Bij dubbele duels gaat mogelijk Nederland 3 dat tweede duel uitzenden. Bij het WK van twee jaar terug werden deze 'afdankertjes' aan RTL 7 uitbesteed. Die zender heeft toch nooit wat interessants, kan prima. Maar Nederland 3 zou juist een waardevol toevluchtsoord kunnen zijn voor mensen die niet met voetbal bezig zijn.

Zie ook:
- NOS telt 21 miljoen neer voor voetbalrechten
- NOS krijgt uitzendrechten voetbal terug

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “NOS Journaal moet naar Nederland 2 wijken tijdens EK

 1. reader

  Inderdaad is dit een doodzonde.
  Ankers als deze moet je vooral niet verplaatsen.
  Zelfde inderdaad als het RTL4 nieuws dat op Zondag moest wijken voor voetbal.
  Hoop dat de daders streng gestraft worden

    /   Reply  / 
 2. Simon

  Herman, wat zeur je! Er zijn miljoenen Nederlanders die graag naar voetbal kijken, en er zijn nog wel meer zenders dan Ned 1 en 3. Ook zit er een knop op je tv waarmee je hem uit kan zetten!

    /   Reply  / 
 3. Herman

  Ik ben zo iemand die NIET naar voetbal kijkt, maar wel graag wordt vermaakt met televisie. Dat kan ik dus tijdens het EK wel vergeten, helemaal als Nederland 3 ook om zeep wordt geholpen. Ik vind het echt een schande dat een anker als het Acht Uur Journaal moet wijken.

    /   Reply  / 
 4. Jaimmy

  Bah, voetbal!

    /   Reply  / 
 5. Ron

  @Herman: telt hier niet gewoon de wet van de sterkste? Als er 10 miljoen mensen naar een voetbalwedstrijd kijken (80% kijkdichtheid ofzo) waarom zou je dan nog moeite doen voor die enkele kleine groep mensen die er niet van houden? Bovendien is het EK maar een paar weekjes dus dan kan je je toch wel aanpassen? In de zomer is er sowieso toch al geen bal op tv (wel voetbal natuurlijk!) dus ga lekker naar buiten, naar het strand ofzo. Is het toch lekker rustig tijdens de voetbal.

    /   Reply  / 
 6. Thomas2

  Waar zijn we in Nederland toch mee bezig? Waarom moet ALLES voor voetbal wijken? Alle andere zenders programmeren flutfilms en goedkope series tijdens WK’s en EK’s en nu gaat ook het Journaal al naar NED 2. Doen we dat de volgende keer ook bij het WK Sjoelbak? Ik mag toch echt hopen van niet ;)

    /   Reply  / 
 7. voetbalblog

  Ron heeft het begrepen…

  @Thomas2, ga er maar van uit dat dit bij een WK Sjoelbak niet zal gebeuren.
  (en ik mag toch hopen dat je de onzin van deze vergelijking wel inziet)

    /   Reply  / 
 8. Herman

  En ik maar hopen dat de voetbalblog wijzer zou zijn…

    /   Reply  / 
 9. Vincent

  @ Herman: Lijkt me niet echt realistisch om daar op te hopen. Die heeft natuurlijk alleen belang bij veel voetbal op tv, zelfs als dat ten koste gaat van het 8 uur journaal.

  Ik ben het trouwens ook met hem eens, want het journaal kijk ik nooit en de mensen die het willen zien kunnen toch gewoon naar Nederland 2 zappen.

  Verder kon RTL4 er niets aan doen dat ze het half 8 nieuws moesten verplaatsen. Er was immers door de Eredivie NV vastgelegd dat de samenvattingen op zondagavond om 19 uur uitgezonden moesten worden EN dat diende op RTL4 te gebeuren (aldus Erland Galjaard) om een zo groot mogelijk publiek te bereiken en niet op de ‘kleine zender’ RTL7.

    /   Reply  / 
 10. RJ

  Belachelijk, het NOS Journaal om 8 uur is een instituut. Alles moet tegenwoordig maar wijken voor dat voetbal. Dat EK journaal had toch ook best op NL2 gekund of zo?

    /   Reply  / 
 11. Vincent

  @ RJ:

  Nederland 1 dient voor amusement en Nederland 2 dient voor verdieping. EK Journaal heeft mijns inziens meer amusementswaarde dan het Journaal, dus het zou niet logisch zijn om dat op Nederland 2 te plaatsen.

  Maar het programmeren bij meer voetbal dan normaal blijft een lastige zaak. Dat zie je ook op RTL4 met de play-offs (hoewel dit in dit geval alleen maar beter is voor hun kijkcijfers, is het slechter voor de continuïteit van de programmering. Want wat als er op dat tijdstip, rond 22:30, een vaste talkshow zou staan?).

    /   Reply  / 
 12. bjorn

  en terecht dat het journaal wijkt voor het EK, wat is er immers belangrijker dan voetbal

  aanpassen of …….. de tv uitzetten!

    /   Reply  / 
 13. De Mofo Chef

  Verbazingwekkend, dat er überhaupt mensen zijn die zich druk maken over de verschrikkelijke inspanning die het kost om je tv op NLD2 te zetten in plaats van het gebruikelijke NLD1 voor het acht uur journaal. Het verbaast me echter totaal niet dat dergelijke mensen geen sportliefhebbers zijn.

    /   Reply  / 
 14. roelfjuhh

  1 knop naar rechts is toch niet zo moeilijk wat een drukte om helemaal niks.
  Het journaal komt toch nog gewoon op televisie

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>