Herman van der Zandt: Avondetappe geen kopie van Mart Smeets

Een Tour de France zonder Mart Smeets, dat kan misschien nog. Maar een Tour de France zonder De Avondetappe gaat veel kijkers echt te ver. De NOS geeft dan ook ruiterlijk toe dat het vorig jaar uitgeprobeerde alternatief Studio Tour niet aan de verwachtingen voldeed. En dus keert vanavond De Avondetappe terug, gepresenteerd door Herman van der Zandt en Dione de Graaff. Herman: “We houden de goede elementen overeind: de sfeer uit Frankrijk, de mooie beelden. Je moet als kijker denken: daar wil ik zijn.”

Hij vervolgt in Televizier: “Dione en ik gaan er geen kopie van maken, dat zou heel dom zijn. Ik ben ook niet de nieuwe Mart, er is maar één Mart Smeets en die doet het niet meer. Ik hoop vooral dat de kijkers blij met ons zijn.”

Hij heeft zin in de wielerzomer. “Ik kijk ernaar uit om te zien hoe dit reizend circus zich door Frankrijk gaat bewegen. Ik moet alleen niet vergeten op mezelf te letten in de hectiek. Zo’n karavaan dendert maar door, drie weken lang. Het is mijn eerste keer: de valkuil is dat je alles wilt doen. Het zal voor mij een opgave worden om op tijd mijn rust te pakken.”

De Avondetappe, 23.35 uur, NOS (NPO1)

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Herman van der Zandt: Avondetappe geen kopie van Mart Smeets

 1. Tolstoj

  Een mooie eerste uitzending van De Avondetappe nieuwe stijl. Prima hoe Herman van der Zandt en Dione de Graaff het van Mart Smeet hebben overgenomen, en inderdaad, een kopie hoeft het niet te zijn. Maar EEN ding mis ik toch nog wel: de eindtune van Dalida :-) . “Buenas noches, mi amor”, als een soort nachtzoen. Dat mag in dit programma eigenlijk niet ontbreken, ook niet in het nieuwe format. Dat is mijn bescheiden opinie ;-)

    /   Reply  / 
 2. René Poels

  Beste Avondetappe, beste Dionne en Herman. Spijtig maar ik ben naar bed gegaan om 00.15 uur. Jammer, ik had jullie graag gezien. Zo laat kun je niet maken t.i.v. de kijkers.

    /   Reply  / 
 3. Norbert Coumans

  2 presentatoren is teveel en steeds de zelfde bijzitters al helemaal. Ik zie liever 1 presentator en 1 vaste bijzitter die kundig is en dat kan ik niet zeggen van Harmeling en Nelissen. Onderwerpen zijn niet boeiend. 2 x gekeken en 2 weg gegaan. Ik verheug me wel op viva le velo bij de Belgen

    /   Reply  / 
 4. Elbert Groeneveld

  Dalida is niet meer de zangeres van de tune van de Avondetappe. Maar wie is nu toch de huidige zangeres met dat heerlijke sexy stemgeluid?

    /   Reply  / 
 5. M vd Meulen

  Geef ze een tijdje zou ik zeggen. IK ben van mening dat Mart altijd traag was en vooral aan tijdrekken deed, zodra hij het niet over zichzelf had… ik vind Dione en Herman een topduo tot nu toe, eerste aflevering was wat stijfjes maar de laatste paar afleveringen zijn ze Mart allang voorbij. Ik kijk er graag naar. Gr, van een 29 jarige wielerfan.

    /   Reply  / 
 6. Raymond Laar

  inderdaad Elbert, ik wil ook graag weten wie de openingstune van de Avondetappe 2016 verzorgd. Fijn vrolijk Franstalig deuntje..!

    /   Reply  / 
  1. Erik

   Les Passagers van Berry is de artiest van de begintune

     /   Reply  / 
 7. Erik

  Les Passagers van Berry is de artiest die de begintune van de Avondetappe verzorgt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>