Strijd om Johan Cruijff Schaal live bij SBS 6

SBS 6 heeft bijna al zijn voetbal overgeheveld naar Veronica, maar de Johan Cruijff Schaal is nog steeds op het vlaggenschip van de SBS-groep te zien. De aftrap van het voetbalseizoen vindt dermate vroeg plaats, dat het de reguliere programmering van SBS 6 niet te veel verstoort. Dus kijken sportliefhebbers vanavond massaal naar Feyenoord – PSV.

PSV werd vorig seizoen kampioen door nummer 2 Ajax bij het slot van de competitie op twee punten achterstand te houden. Het was het 23e kampioenschap voor de Eindhovenaren. Feyenoord veroverde de KNVB Beker door FC Utrecht in de Kuip te verslaan, het was voor de Rotterdammers de eerste grote prijs sinds 2008. Voorafgaand aan de finale wisten de ze PEC Zwolle, Ajax, Willem II, Roda JC en AZ uit het bekertoernooi te knikkeren. PSV won tien keer eerder de Johan Cruijff Schaal, voor Feyenoord was dit tweemaal.

De winnaar krijgt de Schaal uit handen van Susila Cruijff, dochter van de eerder dit jaar overleden Johan. “Het is een bijzondere editie van de Johan Cruijff Schaal, waar we zondag met z’n allen bij stilstaan. Dat Susila de prijs uitreikt die naar haar vader is vernoemd, maakt het nog specialer”, zegt KNVB-directeur Bert van Oostveen.

Johan Cruijff Schaal, 17.30 uur, SBS 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>