OS2016: Henry Schut begint aan Studio Olympic Park

De sportzomer van 2016 telt nog één groot evenement: de Olympische Spelen. De NOS is inmiddels neergestreken in Brazilië om verslag te doen van het evenement, en dat gebeurt onder andere met de dagelijkse talkshow Studio Olympic Park. Henry Schut laat zich daarvoor bijstaan door oud-judoka Edith Bosch. En vanavond gaan ze voor het eerst op zender.

Voor Edith is het niet helemaal haar tv-debuut, vorig jaar deed ze mee aan Expeditie Robinson. Maar deze talkshow is wel van een andere discipline. “Ik verwacht een lekker ongedwongen sfeer. Ik ben ook niet een standaardverslaggever en zal vragen stellen vanuit mijn eigen ervaring als sporter. Het zal gaan over bloed, zweet en tranen. De dood of de gladiolen.”

Henry liet eerder al weten enthousiast te zijn over zijn sidekick. “Ediths energie spat straks van het tv-scherm,” zei hij in het AD. “We hebben al een aantal keer geluncht en naast heel veel olympische ervaring heeft ze wel iets met meer sporten dan ik dacht. Ik verheug me ontzettend op onze samenwerking.”

Henry en Edith ontvangen medaillewinnaars, verliezers, hun coaches en gasten van buiten de sportwereld. Er wordt teruggekeken op de afgelopen uren en – ook weer vanwege het tijdsverschil – vooruitgeblikt op wat nog komen gaat.

In de rubriek Erben in Wonderland laat Erben Wennemars dagelijks zien waarover hij zich verbaast en verder is de rubriek Mulder vs. Mulder terug: de bloedfanatieke schaatstweeling Michel en Ronald nemen het tegen elkaar op in olympische sporten als judo, roeien en zwemmen. Aan het eind van de spelen wordt duidelijk wie van de twee de winnaar is.

Studio Olympic Park, 22.55 uur, NOS (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>