Opblijven: Openingsceremonie Olympische Spelen op NPO1

In Rio de Janeiro is al van alles aan de gang, maar vannacht worden de Olympische Spelen dan ècht geopend. De afgelopen edities zijn we enorm verwend met fantastische openingsceremonieën. Dit keer zou dat allemaal wel eens iets minder groots kunnen zijn, naar verluidt is het budget 10 procent van wat Londen in 2012 had. Het gerucht gaat dat Katy Perry haar nieuwe lied Rise komt zingen.

In Athene zorgde Björk voor een absoluut hoogtepunt – en was ook onze Tiësto aanwezig voor muzikale omlijsting. Vier jaar later toog het evenement naar Peking. Daar vormden traditionele Chinese kunsten en uitvindingen de openingsceremonie, met als hoogtepunt die 897 soldaten verstopt in dozen, een prachtige choreografie uitvoerend. En vier jaar later in Londen werden we getrakteerd op een comeback van de Spice Girls bij de sluitingsceremonie.

De openingsceremonie in Rio de Janeiro moet vooral heel sexy worden. Denk topmodellen als Gisele Bundchen, schaars geklede dames die de samba dansen compleet met verentooien en een kleurexplosie in hun outfits. En dus Katy Perry en haar anthem Rise.

De NOS zendt de openingsceremonie vannacht live uit. Morgenochtend om 7.00 uur is er een terugblik met alle hoogtepunten.

Rio Live, 0.25 uur, NOS (NPO1)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Opblijven: Openingsceremonie Olympische Spelen op NPO1

  1. Anoniem

    Op NPO 1 zenden ze op dit moment niet de openingsceremonie uit, maar een een of andere vergadering

      /   Reply  / 
  2. Tio

    Ja, er gaat een prachtige liveshow aan vooraf die je niet graag zou willen missen.Ook de vorige en vroegere Olympische spelen is mij bijgebleven. Het was een heel spektakel wat er aan vooraf ging. Het moet een hele belevenis zijn om daar te zijn, vooral als je toeschouwer bent is het fantastisch om te zien. Zoiets vergeet je nooit meer. Het is een hele eer om er bij te mogen te zijn. Met spanning volgde je de wedstrijden van de vorige Olympische spelen en dat zal nu weer zo zijn. Heel spannend allemaal.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>