NOS verzekert zich van volgende Elfstedentocht

Mocht de Elfstedentocht nog een keer worden gereden, dan zal dit via de NOS te volgen zijn. De omroep verzekert zich van de uitzendrechten ‘voor onbepaalde tijd’. NOS-baas Jan de Jong prijst zich gelukkig. “Een groter blijk van vertrouwen kun je als NOS niet krijgen. Dat komt omdat we een gezamenlijk doel hebben: de tocht der tochten voor iedere Nederlander zo goed mogelijk verslaan. Op alle denkbare platforms. Daarom zorgen beide partijen ieder jaar voor een nieuwe versie van het draaiboek. Want als het eenmaal zo ver is, heb je vrijwel nergens meer tijd voor.”

De laatste editie vond in 1997 plaats. Volgens de omroep keken er toen 11,2 miljoen mensen. “Sinds die laatste tocht is er inmiddels zo veel veranderd dat wij net als de vereniging het nodig vonden om het contract op te frissen”, aldus De Jong. “Vooral op technisch gebied vraagt de Elfstedentocht meer en andere inzet dan twintig jaar geleden.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>