Talpa en EO touwtrekken om prostitués

Er is een strijd losgebarsten rondom het programma Vijf Sterren van producent IdTV. In Vijf Sterren, dat meedong in Talpa’s De TV Competitie, stappen vijf prostitués uit hun vak om samen een eetcafé op te zetten. Het programma won uiteindelijk net niet De TV Competitie, waarop de EO belangstelling toonde. Nu meldt De Volkskrant dat Talpa zelf het programma wil uit gaan zenden in januari. Saillant detail: er is nog geen uitzenddatum van de winnaar Een Goed Begin bekend. En zo zijn er nog wat saillante details.
Het moment waarop Talpa interesse kreeg in Vijf Sterren bijvoorbeeld. Een betrokkene bij Vijf Sterren zegt: "In eerste instantie had Talpa geen interesse, omdat het programma als tweede eindigde." Maar dat veranderde nadat de EO belangstelling had getoond.

Ondertussen is de EO met een alternatief bezig. "Midden volgende week zullen we bekend maken wat het alternatief voor Vijf Sterren wordt", zegt Martin van Oosten van de omroep. "Qua thema ligt het op dezelfde lijn."

Klinkt mij in de oren als een smerig verhaal, al valt het misschien mee. Vergelijk het bijvoorbeeld eens met Idols. Van te voren wordt gezegd dat alleen de winnaar een platencontract krijgt. Maar Idols heeft wel een optie op de andere finalisten. Als er toch geen samenwerking uit voortvloeit, mogen de finalisten met andere partijen in onderhandeling gaan. Misschien heeft Talpa met de deelnemende producenten van De TV Competitie dezelfde afspraak gemaakt: wij hebben eerste keuze, daarna mag aan bij een andere omroep verkopen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>