Opnieuw tegenslag ex-prostituees Uit Het Leven: serie weg van Talpa’s vrijdagavond

Het zit de voormalige prostituees van de reality-serie Uit Het Leven niet mee. Het laatste nieuws is dat Talpa de uitzending ervan voorlopig heeft gestaakt. Tegenvallende kijkcijfers zijn daar waarschijnlijk de oorzaak van. In plaats van Uit Het Leven gaat de zender van John de Mol het programma In De Huid Van herhalen, gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz. Het is de zoveelste tegenslag voor de vijf vrouwen.
Uit Het Leven was een inzending voor De TV Competitie, waarin vijf producenten streden om een uitzendcontract bij De Mol. De pilotuitzending van Vijf Sterren (de werktitel van Uit Het Leven) eindigde als tweede, nipt achter Een Goed Begin en leek ten dode opgeschreven. Totdat de EO interesse toonde; toen had Talpa opeens wel interesse. Uiteindelijk kwam Uit Het Leven eerder op de buis dan Een Goed Begin, dat in nog geen enkel programma-overzicht is terug te vinden.

In Uit Het Leven volgt de camera vijf vrouwen die uit de prostitutie zijn gestapt. Samen krijgen ze de opdracht om een eetcafé te runnen. Wanneer de toko binnen drie maanden niet verliesgevend is, mogen ze het project voortzetten. Zo niet, dan wordt het eetcafé van de dames afgepakt en zijn ze min of meer aangewezen op een terugval.

De eerste tegenslag was dat niet alle oorspronkelijke deelneemsters bij de uiteindelijke serie aanwezig waren. Ook presentatrice Tatum Dagelet is uit de serie verdwenen, iets wat zij zelf ten zeerste betreurt.

Toch hadden de dames niet te klagen aan media-aandacht. Vrijwel elk boulevardblad en -programma besteedden aandacht aan de serie. Maar het mocht niet baten; de kijkcijfers zijn onvoldoende. Dat zal misschien het gevolg zijn van onregelmatige uitzendfrequentie – Talpa sloeg al eens een vrijdag over om aan andere programma’s voorrang te geven. Nu is het dus helemaal van de buis gehaald, vervangende uitzenddata zijn onbekend. Ondertussen hoor je van niemand meer of het café dat de vijf draaiende houden, enigszins rendabel is.

Het is niet de enige wijziging die Talpa doorvoert. Ook de herhaling van science fiction-serie The 4400 op vrijdag moet plaats maken voor de Super Surprise Show met Hennie Huisman.

Naast de vrijdag is ook de nieuwe vooravond – nog voor de lancering van 27 februari – alweer op de schop gegaan. Lotte (was De Liefdes van Lotte en daarvoor Betty La Fea) gaat naar 19.00 uur, om zo de confrontie met soap ONM uit de weg te gaan. De 80′s en 90′s Quiz verhuist dan naar 19.30 uur. Entertainment Live met Evert Santegoeds is uitgesteld tot media maart. In plaats daarvan krijgt de kijker home-video’s voorgeschoteld.

Zie ook:
- Prostitués bedienen klanten, maar dan anders
- Talpa doopt Vijf Sterren om tot Uit Het Leven
- Talpa introduceert ‘new and improved’ vooravond vanaf 27 februari
- Eindelijk ook een quiz in de vooravond van Talpa
- Programma Santegoeds op Talpa opnieuw uitgesteld: personeelsprobleem?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Opnieuw tegenslag ex-prostituees Uit Het Leven: serie weg van Talpa’s vrijdagavond

  1. Mevr.G.Geerlof

    Wat een flop dat z.g.n Restaurant.
    Verschillende keren gebeld om te reserveren,voicemail ingesproken,telefoonnummer bekend gemaakt,niet teruggebeld geworden.
    Een waardeloos management dat erachter zit met weinig of geen beleefdheidnormen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>