Talpa ziet wel wat in nieuws à la GeenStijl

De één bemint ze, de meesten verguizen GeenStijl. Feit is dat het weblog een gigantisch bereik heeft. Op geheel eigenzinnige wijze bericht GeenStijl over al het (wereld)nieuws. Het type journalistiek zien we op tv in elk geval nog niet terug, al heeft Talpa er best belangstelling voor. Althans, dat laat John de Mol doorschemeren in een interview met mannenblad JFK.
"Het is geen internationale wet, maar een zender met onze ambitie heeft wel nieuws nodig. Als het station stabiel is, over een of twee jaar, gaan we een nieuwsprogramma maken waar een jonge generatie in geïnteresseerd is. Dat betekent dat we het anders moeten doen de NOS en RTL", aldus De Mol. Waarop JFK vraagt: "Meer in de richting van de weblog GeenStijl.nl?" En de mediatycoon antwoordt: "Dat is waarschijnlijk de kant die we op willen."

Gezien het succes van GeenStijl zou de formule op tv wel eens een hit kunnen worden. Al zal niet iedereen het Talpa in dank afnemen. GeenStijl heeft het immers aan de stok met Lange Frans, NS-communicatieman Joost Ravoo, pedopartij PNVD en ook Gonny van Oudenallen is de laatste tijd geregeld doelwit van spot. Er zal in elk geval heel veel lef voor nodig zijn om op tv net zo brutaal/gedurfd te zijn als GeenStijl nu op internet is.

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Talpa ziet wel wat in nieuws à la GeenStijl

 1. Pieter

  “We gaan iets nieuws beginnen”

    /   Reply  / 
 2. Joost

  “De één bemint ze, de meesten verguizen GeenStijl.” De meesten? Kom maar op met dat onderzoekje, want volgens mij valt het wel mee.

    /   Reply  / 
 3. Caspar de Bonth

  reken mij maar tot diegene van verguizen

    /   Reply  / 
 4. .

  GeenStijl is erg doelgroepgericht, maar daarom ook niet zo groot als men (-> media en het “klootjesvolk”) beweert dat het is. De bezoekers zijn uiterst loyaal, maar er zijn zát andere websites met véél meer bezoekers.
  Waarom GeenStijl echter zo interessant is voor adverteerders op internet is omdat de doelgroep; de wat minder intellectuele (ookal beweert GeenStijl andersom) rechtse rakker zonder eigen mening, je makkelijk iets kunt aansmeren.

  Daarom geloof ik goed dat een nieuwsprogramma met de zelfde “follower the leader” rechtse rakker mentaliteit van de GeenStijl-bezoekers, behoorlijk aantrekkelijk is om daar een tv-versie van te brengen.

    /   Reply  / 
 5. Herman

  ongetwijfeld zijn er veel websites met meer bezoekers, maar hoeveel nieuwsmedia dat zijn? misschien nu.nl, Planet en De Telegraaf. daarna volgt volgens mij wel GeenStijl. ik schat dat ze op 1 miljoen pageviews per dag zitten. niet veel Nederlandse nieuws-websites kunnen dat ze nazeggen

    /   Reply  / 
 6. Utop

  NSE was een poging tot GeenStijl-tv.

  En is mislukt.

    /   Reply  / 
 7. .

  Dat is dus je misvatting. Ze halen de 1 miljoen pageviews per dag, bij LANGE na niet! Heb al meerdere sheets gezien voor advertenties bij GeenStijl, reken maar op 60.000 unieke bezoekers per dag (vaste clan) en 650.000 pageviews per dag.
  Zéker niet meer!

  Wereldheerschappij? Bij lange na niet. Een tv-programma van 60.000 kijkers noemen we ook geen succes (op Talpa nagelaten natuurlijk..)

    /   Reply  / 
 8. rob

  de tijd dat geenstijl scherp was ligt alweer achter ons.zij nu ook gewoon loonslaafjes van de telegraaf. althans dat hoor je van mensen om hun heen.het beste is er al een tijdje vanaf. en zo zie je maar weer:tv loopt altijd achter de trends aan en nooit voorop!

    /   Reply  / 
 9. Roland

  Ik ben het helemaal met je eens Herman. Een succesvolle terpetijn zeiker site, met veel aanhang, en uitgesproken meningen. Anti-links overheerst, maar niemand is zijn leven zeker. Als je dit in een TV format weet te vangen, ben je volgens mij spekkoopman. Het eventuele succes hangt natuurlijk wel af van het feit of de presentatoren net zo goed zijn als de redacteuren… Maar voor de rest: ranzige commentaren op het nieuwss, scoren, zeker weten!

    /   Reply  / 
 10. Martijnjdd

  Quoot: Ranzige commentaren scoren!

  Maar wil je je daar als familiezender (zoals Talpa zich probeert te presenteren) mee profileren? Kortom past het wel bij de zender? Het lijkt me dan meer iets voor RTL5.

    /   Reply  / 
 11. Herman

  of Veronica

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>