Jack Spijkerman verwacht dagelijks taalprogramma bij Tien

Het was één van de redenen van Jack Spijkermans overstap naar Tien: een eigen productiebedrijf. Met dat bedrijfje verwacht hij binnenkort een dagelijks taalprogramma voor Tien te maken. "Er liggen twee formats klaar. John de Mol is erg enthousiast over het taalprogramma, ik denk dat deze snel komt", vertelde de tv-maker gisteren in De Wereld Draait Door. Het andere format is een actualiteitenrubriek met de werktitel Dit Was De Dag. Spijkerman schoof voor het eerst sinds zijn vertrek bij de omroep weer aan in een Vara-programma. Matthijs van Nieuwkerk nam nog een keer de gifbeker door die Spijkerman heeft leeggedronken.

Want na diens aankondiging van de overstap werd Jack uitgemaakt voor zakkenvuller en rechtse socialist. "Dat is geen leuke tijd geweest. De ene na de andere ster liep over, maar bij mij kwam er bij, dat ik contractbreuk pleegde. Ik heb geen spijt van mijn overstap. Maar als ik in een glazen bol had kunnen kijken, dan had ik een jaartje gewacht. Het was slimmer geweest om mijn contract uit te dienen", zegt hij nu. Als reden van vertrek noemt hij ook de band die hij had met Vara-voorzitter Vera Keur. "Ik had geen persoonlijke band met haar."

Jack bestrijdt dat zijn programma bij Tien minder leuk is geworden dan Kopspijkers. "Het was fout om het eerste seizoen een kopie neer te zetten. Maar nu maken we echt een heel leuk programma met een heel leuk team. We moeten weer knokken om kijkers te trekken, dat is ook leuk om te doen."

Opvallend genoeg werd met geen woord gerept over De TV Draait Door, de populaire rubriek die Jack in de media nogal eens als een kopie bestempelde uit zijn Kopspijkers.

Zie ook:
- Spijkerman terug op zaterdagavond
- Lachen op Talpa… met kiespijn
- Spijkerman zoekt imitatoren

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jack Spijkerman verwacht dagelijks taalprogramma bij Tien

  1. Martijnjdd

    Spijkerman heeft veel van z’n credits verspeeld, dus het zou ook niet slim zijn als hij in het hol van de leeuw de kopie-rubriek De TV draait door zou aanvallen. Ondanks dat hij gelijk zou hebben, zou dit ongetwijfeld weer tot nieuwe kritieken hebben geleid.
    Hij heeft met dit interview toch voor een krap miljoen kijkers weer reclame kunnen maken. Ik vond het wel een sympathiek interview.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>