Duitsland trekt stekker uit Utopia

Utopia is niet gelukt in Duitsland. Na bijna vijf maanden valt het doek voor wat de Duitsers als Newtopia kennen. De zender Sat.1 is niet tevreden over de kijkcijfers en zag ook geen verbetering meer optreden. In Duitsland is het programma achtervolgd door verdachtmakingen over doorgestoken kaart, niet in de laatste plaats doordat een productiemedewerker ‘s nachts door livestream-kijkers is gesnapt, toen ze instructies aan de bewoners uitdeelde.

Het was de bedoeling om Newtopia in elk geval tot in februari in de lucht te houden. Maar eind deze week wordt het reality-project gestaakt.

In Nederland loopt Utopia al 1,5 jaar maar ook bij SBS 6 vlakken de kijkcijfers af. Deze zomer ligt het aantal kijkers op tv in elk geval beduidend onder die van vorige zomer. Volgens Talpa en SBS worden de livestreams wel bovengemiddeld goed bekeken. De Nederlandse versie heeft op dit moment geen beoogde einddatum.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Duitsland trekt stekker uit Utopia

  1. sam

    Laten ze hier ook maar de stekker eruit trekken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>