John de Mol wil TMG overnemen

Het zou zomaar kunnen dat de Telegraaf Media Groep (TMG) in handen komt van John de Mol. De mediatycoon heeft met zijn bedrijf Talpa een overnamebod gedaan van 5,90 euro per aandeel. Dat ligt 65 cent boven het bod dat het Belgische consortium heeft gedaan.

De Mol werkt op radiogebied al samen met TMG, waardoor het grootste radioconcern van Nederland is ontstaan met zenders als Sky Radio en Radio 538. TMG heeft verder titels als De Telegraaf, Metro en Privé, maar ook websites als GeenStijl, Vrouw.nl, Dumpert en RelatiePlanet in huis.

Een samengaan van Talpa en TMG zou de nodige gevolgen hebben. Volgens De Mol ontstaat dan ‘een nieuw Nederlands onafhankelijk multimediabedrijf met sterke posities in print, radio, televisie en online content’. Vorige week is al duidelijk geworden dat De Mol een belang van meer dan 20 procent in TMG heeft.

“Ik denk dat het goed is als de onderneming in private handen komt want uit ervaring weet ik dat een beursnotering de flexibiliteit van de bedrijfsvoering beperkt,” aldus De Mol.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>