‘Sanoma stapt uit SBS’

Het lijkt erop dat John de Mol de volledige zeggenschap krijgt over SBS. Het AD stelt op basis van ingewijden dat Sanoma zich terugtrekt uit het tv-bedrijf. Volgens de krant wil SBS binnenkort op een zelf gekozen moment met de plannen naar buiten treden. 

SBS is in 2011 in handen gekomen van John de Mol en Sanoma. Voor het Finse uitgeefconcern zijn het de eerste stapjes in de tv-branche, de expertise van het bedrijf ligt bij printmedia. Maar het gedroomde succes blijft uit. Sterker nog: in de eerste jaren loopt het marktaandeel verder terug. Voor John de Mol, ook eigenaar van productiehuis Talpa, zijn de SBS-zenders een mooie proeftuin om zijn nieuwe formats uit te proberen. En bij succes internationaal te vermarkten.

Het AD kent geen financiële details,  Bij de deal in 2011 krijgt De Mol een belang van 33 procent in handen, de rest bij Sanoma.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>