‘John de Mol opgeroepen als getuige formatstrijd The Voice’

Wie succesvol een creatief product in de markt zet, kan last krijgen van mensen die beweren dat het idee gestolen is. John de Mol heeft al een tijdje de Ierse Michael Roy Barry achter zich aan lopen, die beweert dat hij het format van The Voice heeft bedacht. De slepende kwestie lijkt nu uit te monden in een hoorzitting, waarvoor John de Mol zelf en andere betrokkenen zijn opgeroepen.

De Telegraaf maakt melding van de zitting, die in september plaats moet vinden. Naast De Mol zijn ook Marco Borsato en Talpa-werknemers Pim Schmitz en Moos Stafleu opgeroepen. Voor Roel van Velzen, die bij een brainstorm tot het idee van draaiende stoelen kwam, wordt nog een datum geprikt. Pas na de verhoren wordt besloten of er wel of niet een rechtszaak komt, schrijft de krant.

De Ierse formatbedenker zegt dat hij The Voice of America al in 2008 heeft vastgelegd bij het Amerikaanse Copyright Office.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>