CDA walgt van BNNs Slikken & Spuiten

Fractieleden van het CDA zouden graag zien dat Minister Donner van Justitie een stokje steekt voor het nieuwe BNN-programma Slikken & Spuiten. Ze vinden het moreel verwerpelijk dat presentatoren op televisie met drugs en seks experimenteren.

In het programma zal onder andere Filemon Wesselink verschillende soorten harddrugs tot zich nemen onder toeziend oog van een arts. Vervolgens deelt hij zijn ervaring met de kijkers.

Joldersma van het CDA vindt dit ‘volstrekt onverantwoord’. Zij meent dat BNN jongeren aanzet tot drugsgebruik. "Het wordt gebracht onder de noemer voorlichting. Nou, volgens mij moet de boodschap van voorlichting zijn dat jongeren geen drugs moeten innemen. BNN doet het andersom. Het is echt heel verbazingwekkend."

Donner laat weten niet op voorhand te kunnen ingrijpen, maar zal de uitzending met buitengewone interesse zal volgen.

Terecht of niet, het CDA vestigt met deze actie wel alle aandacht op het programma. Bovendien levert deze vernieuwende voorlichting misschien wel meer op dan alle Postbus 51-spotjes bij elkaar.

Zie ook:
- Laatste Spuiten & Slikken: tijd om de balans op te maken

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “CDA walgt van BNNs Slikken & Spuiten

 1. ik

  Het lijk erop dat het is gelukt, want het zou beginnen op 3 oktober….maar NEE hoor !!!!! eikels

    /   Reply  / 
 2. Herman

  Beste ik,

  Van wat ik heb begrepen zou de serie vanaf 10 oktober te zien zijn. Volgens de website van BNN is dit nog steeds het geval. Een weekje geduld nog, dan kunnen we zien of het hier storm in een glas water betreft of dat er daadwerkelijk schokkende televisie is gemaakt.

  groet, herman

    /   Reply  / 
 3. jeroen

  bah bah, die donner moet gewoon zn bek houwe!
  tss wat noemt hij nou voorlichting??! gewoon geen drugs gebruiken?!
  nou meneer donner.. DAT WERKT GEWOON NIET!!
  ik dacht vroeger ook van oo jee drugs is zooooo slecht.. majah dat viel mij nogal heel erg mee en hun laten gewoon eerlijk zien wat het doet enzo zonder vooroordelen en dan zit die donner weer te zeiken.. bah bah!! vrijheid is voort ook ver te zoeken in dit land!

    /   Reply  / 
 4. david

  vrijheid? in nederland? dacht het dus niet hé.
  ach over een jaar of 20 zijn alle drugs vrolijk in een winkeltje te koop

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>