Spuiten & Slikken: platgereden paden en puberaal gegiechel

Een programma dat zoveel stof doet opwaaien nog voordat het is uitgezonden, daarover heeft iedereen achteraf wel wat te zeggen. Wat Zappen.blog.nl betreft worden de (hooggespannen) verwachtingen van Spuiten & Slikken niet waargemaakt. Puberaal gegiechel, een rommelige opzet maar zwaarste punt van kritiek: veel platgereden paden.

In Spuiten & Slikken (497.000 kijkers) experimenten verslaggevers van BNN met seks en drugs. Bij deze experimenten is altijd een professioneel toezichthouder aanwezig, zodat het nergens uit de hand zou mogen lopen. BNN denkt met deze televisie een nieuwe vorm van voorlichting te hebben gevonden. Veel voorlichtende instanties en politici denken daar anders over, zoals de afgelopen weken in de media was te lezen.

Spuiten & Slikken begint met het voorstellen van Ties van Westing, die de komende weken elf seksperimenten ondergaat. Een stevig robbertje sm, zich laten pijpen door zowel een man als een vrouw en meer van dat soort. Je zou een professionele houding mogen verwachten van deze seks-recensent, maar Ties is op van de zenuwen. Samen met presentatrice giechelt hij zich het item in. Ties laat zich opsluiten in een kamertje waar een stelletje gaat neuken. Ties kijkt toe en misschien besluit hij wel mee te doen!

Sophie sluit de deur en snelt naar de tafel waar haar gasten zitten. Waarom Dunya (van Alex FM, soap op The Box), Denvis Wankalot (zanger punkband The Spades) en Kluun (schrijver) er zitten, blijft volledig onduidelijk. Hooguit van Denvis kan enige associatie met de onderwerpen worden herleid, maar daar blijkt Sophie niet op gerekend te hebben. "Mijn vriendin kwam eens binnen toen twee 16-jarige fans hun borsten lieten zien", bekent Denvis. "Zo Denvis, en hoe is het nu met je relatie", is het weerwoord van Sophie. "Nah, ze vond het wel grappig." "Wel grappig!?!?!", aldus een verbaasde Sophie.

Vervolgens wordt het item van Filemon Wesselink ingestart, die zal experimenten met verschillende soorten drugs. Nummer één is alcohol. Een wat puberaal item, waar we Filemon in no-time 17,5 stuks alcoholische consumptie zien achterover slaan. En we zien hoe hij menig toiletpot onderkotst terwijl Smack My Bitch Up van The Prodigy het geheel muzikaal opluistert. De discussie in de studio verzandt vervolgens in de vraag of heroïne of cocaïne verslavender is, iets wat volgens mij pas in een volgende uitzending aan bod moet komen?

Verder in Spuiten & Slikken: een filmpje over een jongen die gaat paaldansen, een beller die graag eens zou masturberen als zijn vriendin naakt touwtjespringt en twee vagina-experts gaan in op de vraag hoe je ‘je doos op smaak krijgt’.

Terug naar Ties, die wordt bevrijd uit zijn hok. De recensent komt niet veel verder dan de woorden ‘het was goed’. Sophie weet nog uit hem te trekken dat hij inderdaad heeft geparticipeerd in het geheel, zonder de man van het stel aan te raken.

Het is allemaal best vermakelijk wat er in Spuiten & Slikken gebeurt. Maar tjongejonge, wat een storm in een glas water. Misschien ben ik te goed voorgelicht op dit gebied, maar ik geloof niet dat ik iets wijzer ben geworden na het zien van de eerste aflevering. Hooguit dat seks slecht schijnt te zijn voor de vagina. Gelukkig biedt BNN daarin de helpende hand: behandel je doos met vagina-gel na de daad.

Zie ook:
- Laatste Spuiten & Slikken: tijd om de balans op te maken
- Vrede tussen Spuiten & Slikken en NOS Journaal
- De ondeugende uitsmijter van Spuiten & Slikken
- Het wereldbaantje (?) van Ties
- En foetsie is de nieuwslezer na Spuiten & Slikken

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Spuiten & Slikken: platgereden paden en puberaal gegiechel

 1. Hester

  Ja Herman, jij bent echt door de wol geverfd. Ik vond het wel stoer van Ties. En Ties is ook maar een mens en zijn zenuwen lijken mij terecht. Ik zou het totaal niet aankunnen. Bovendien, waar leer je zoiets? Niet meteen zo negatief hoor. Lovend hoeft ook niet, maar geef het nog een kans…

    /   Reply  / 
 2. Duncan

  Jammer dat dit van belastinggeld betaald moet worden. Welke publieke taak vervult BNN hiermee? De rol van opvoeder? Vervuil jongeren nog meer en breng ze vooral op ideetjes door dit soort programma’s. En maar raar vinden dat jongeren er zo ‘op los leven’….

  Ach, we weten al jaren dat het niveau van BNN niet bijzonder hoog is en dat ze het commercieel niet zouden redden.

    /   Reply  / 
 3. Diedo

  Tsjongejonge, wat is die Filemon een pussy. Even kijken, wat had deze jongeman op? Zeven rosé, drie (of twee) tequila, 1,5(!) biertje en nog een of andere vage cocktail. En na het nuttigen van slechts dat ga je al met glazen smijten (waar hij zich achteraf ‘niets van heeft herinnerd’!) en tief je je volledige maaginhoud in de plee? Godsamme zeg, hoe oud is die Filemon? Natuurlijk kan de een beter tegen alcohol dan de ander, maar hier schrok ik toch wel van. Dit was te extreem. Rosé is immers gewoon limonade. Ik kan minstens drie keer zo veel op als dit watje, niet dat dat relevant is, maar ook al zuip ik me bijna een coma, ik weet me tenminste te gedragen zonder dingen te slopen zoals hij deed. Op vroeger leeftijd, toen ik een jaar of 14, 15 was en voor het eerst lam werd, toén gedroeg ik mij wel baldaardig ja. Maar dat leer je middels ervaring snel af.
  Die jongen moet helaas nog een hoop leren.

    /   Reply  / 
 4. dani

  Zozo DIEDO, jij bent een grote jongen! ik zuip helemaal GEEN alcohol, dan ben je pas een echte vent!

    /   Reply  / 
 5. Diedo

  Het heeft natuurlijk helemaal niets met het zijn van een grote of kleine jongen te maken. Of je zuipt of niet moet je zelf weten, maar als je op de leeftijd die Filemon reeds bereikt heeft nog zo slecht tegen drank kunt, moet je gewoon niet zuipen. Ik wil mezelf ook absoluut niet positioneren als meesterzuiper of iets dergelijks. Mensen die gewoon net als ik in het weekend lekker lam worden, begrijpen wat ik bedoel. Die Filemon is weinig gewend. Daarom hoef ik bovenstaande reactie van een biermishandelaar gelukkig ook niet serieus te nemen, want wie niet zuipt moet, zo af en toe, ook niet zeiken. Hopelijk zul je dat vanaf heden (geheel) onthouden.

  Ajuukels.

    /   Reply  / 
 6. Mr. Kruger

  Wat mij betreft moet alleen Sophie ophoepelen. Of laat tenminste nog iemand anders aan tafel bijschuiven die wel weet hoe je een discussie moet leiden. Afkappen als er te ver wordt afgedwaald, relevante vragen stellen… misschien zelfs *gasp* al vóór de uitzending wat voorbereidend onderzoek verrichten? Het is zo zonde, BNN heeft vaak hele leuke en originele ideëen. Maar meestal draait het uit op halve mislukkingen omdat ze weigeren aandacht te besteden aan de voorbereidingen en de uitvoering.

  Maar verder was het wel okee eigenlijk. Vooral sterk vond ik dat ze na al die heisa over de harddrugs die gebruikt gaan worden, beginnen met een item over “de meest verslavende drug” alcohol. Ik zie ze al voor me, alle moraalridders die met een glaasje wijn in de hand en een notebloc op schoot klaarstonden om het programma af te maken… gelijk met hun mond vol tanden.

    /   Reply  / 
 7. herman

  Laat ik voorop stellen mr. Kruger dat ik volledig nuchter was toen ik dit stukje schreef, en toen ik het programma keek ;)

    /   Reply  / 
 8. jeroen

  ik vind het wel goed dat ze zoiets op de buis laten zien.. eindelijk eens ff zover mogelijk, die vooroordelen over harddrugs wegvegen!
  ik ben er zelf ook niet vies van maar dat de overheid harddrugs(MDMA, speed e.d.) zo slecht laten voordoen en alcohol gewoon legaal is slaat als een lul op een drumstel!

  gegroet, een liefhebber van uppers ;)

    /   Reply  / 
 9. Bia

  Als ik zie hoe de gemiddelde jongere zich vermaakt op een vrijdag of zaterdag avond, dan wordt ik al kots misselijk. En maar zeuren over geldnood en dat hun vriendje en zijn vriendin zich vorige week met 200 tegen een boom hebben gereden. De vriendin is dood maar het vriendje kan zich de rest van zijn leven op een snelle rolstoel verheugen.

  Aan de ene kant maakt het programma duidelijk dat je een tweede keer moet nadenken als overmatig alcohol of drugs wil gaan gebruiken, maar aan de andere kant zijn er genoeg malloten die het zeer stoer vinden om het ook eens te proberen. Malloten hebben we al genoeg in de wereld.

  Jeroen, ga jij maar lekker met je uppers aan de gang, maar val daar geen andere mensen mee lastig. Het criminele/asociale milieu rondom drugs ondervind ik dagelijks aan den lijve.

  Diedo, vooral zuipen jongen wordt je groot en sterk van en liefst erbij roken als een ketter. Allemaal erg stoer in de ogen van een kleuter. Kunnen we later de rekening voor je betalen als we van die leuke dure medische ingrepen op jou kunnen uitproberen op lever en longen.

  Gegroet, een doemdenker misschien/misschien ook niet ;)

    /   Reply  / 
 10. timmehh

  sorry maar BNN leeft van donaties van leden, niet van belastingsgeld, ik vind het een luek programma puur en alleen omdat het vermakelijk is.

    /   Reply  / 
 11. Mysteriousz

  Allemachtig op watvoor negatieve site ben ik nu weer beland??!!
  Bijna iedereen klinkt hier verbitterd zelfs agressief, hoe iedereen elkaar aan spreekt!
  dat stukje wat te lezen staat over het programma Spuiten en Slikken..
  Is dit journalistiek objectief te noemen? dit is gewoon afzeiken!! Ook naar mekaar toe, elkaar kleuters noemen? en sarcastische opmerkingen over en weer over wie hier nu de grote jongen is..
  Sjonge jonge over kinderachtig gesproken!! waar is het respect gebleven voor elkaars mening? en uberhaupt naar elkaar?
  Ik vind Spuiten en |Slikken een leuk en grappig programma!!
  Dit wilde ik ff kwijt, aan alle zogenaamde kleuters hier.. KOM HIER NOOOIT WEER!!!
  succes in het verzwelgen in het negatieve..
  Ik ga weer naar mijn heerlijke harmonieuze liefdevolle leventje dat gelukkig ook nog kan..

    /   Reply  / 
 12. Frans Peters

  Ja redactie: dat was een schop tegen het zere been hè? Dan plaats je gewoon een binnenkomend artikeltje niet. BAH !

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>