De Leeuw trekt stekker uit Lieve Paul

Dat Lieve Paul het einde van 2010 niet zou halen, wisten we eigenlijk allemaal wel. Het format scoorde ondermaats en Paul kon duidelijk zijn draai niet vinden in het zaterdagavondprogramma. Dat Lieve Paul echter eind 2009 al voor het laatst op televisie is geweest, komt toch als een complete verrassing. Paul de Leeuw maakte vanmorgen in het radioprogramma van Giel Beelen bekend per direct te stoppen met Lieve Paul. Een dapper besluit.

Lieve Paul zou 6 maart terugkeren. Daar komt nu Zoveel Keer de Leeuw voor in de plaats, vermoedelijk een programma met hoogtepunten uit de carrière van de alleskunner. “Het wordt iets met alles wat ik ooit heb gedaan met veel vrolijkheid.”

Late night
Paul de Leeuw is momenteel druk bezig met twee nieuwe projecten, waaronder de late night show met Filemon Wesselink op Nederland 3. Het is de bedoeling daarmee in september op zender te gaan. Van 16 tot en met 19 februari worden hier vier proefafleveringen van opgenomen. “Kom in de wereld die tv heet. Van 8 tot 9 stamppot eten in de artiesten foyer. Daarna opnames van de nieuwe show en daarna nazit/borrel in de foyer tussen de tv mensen. Van camera man tot host….”, staat er in de publieksoproep.

Volgens Paul de Leeuw wordt het programma iets compleet nieuws. Van de hoge bazen mag het nog titelloze programma niet in dezelfde vijver van gasten vissen als De Wereld Draait Door, Pauw & Witteman en Nova (straks: Nieuwsuur). In het programma zit ook muziek, maar vermoedelijk niet door Cor Bakker.

Kijkcijfers
Hoewel Lieve Paul bij de kijker niet aansloeg – de kijkcijfers zakten van 1,8 miljoen tot een krappe 1 miljoen op de zaterdag – heeft de presentator zelf het format altijd verdedigd. Dat hij en zijn team zelf nog moesten uitpluizen wat Lieve Paul precies was en het moeilijk was om met iets compleet anders te komen als mensen een soort Mooi! Weer de Leeuw verwachten.

Eva Media
De tegenslag kwam kort na een periode van ongekend succes, met tv-prijzen als De Televizier-ring en Omroepman van het Jaar. Niet alleen met Lieve Paul ging het minder, ook de formats uit productiehuis Eva Media sloegen de plank vaak volledig mis. Pas eind 2009 kwam het succes met Zo Vader Zo Puberzoon en de zevende serie van Ranking the Stars.

Moedig dat Paul nu schoon schip maakt. Ik ben benieuwd of Zoveel Keer de Leeuw de zomer haalt of dat het om een paar afleveringen gaat, totdat de netmanager een andere invulling heeft gevonden voor de twee uurtjes op zaterdag en zondag. Want met het acuut wegvallen van Lieve Paul ontstaat er natuurlijk wel een gat op twee van de mooiste tijdsloten van de week.

Zie ook:
- Talkshow Filemon Wesselink en Paul de Leeuw lijkt zeker
- Paul de Leeuw wil ander programma met minder kijkers
- Paul de Leeuw heeft Eva Media weer op de rails
- Voorspelling: Dit gebeurt er in 2010 in Hilversum

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “De Leeuw trekt stekker uit Lieve Paul

 1. Bernie

  Aaahh, jammer. Daar gaat mn zaterdagavond vermaak. Ik hoop echt dat “Zoveel Keer de Leeuw” meer is dan een compilatie van z’n hoogtepunten…

    /   Reply  / 
  1. Martijn

   Niet getreurd. Er staat vanaf maart een mooie tv avond bij rtl4 met IHVH en WVN.

     /   Reply  / 
   1. Jordy

    Dat vind ik drie keer niks.

      /   Reply  / 
 2. m

  Dat is triest , vond het altijd leuke tv voor de Zaterdagavond.

    /   Reply  / 
 3. Jordy van Eijndhoven

  Jammer. Vond het een leuk programma.

    /   Reply  / 
 4. Frank

  Vreemd.. In dit bericht staat “Het wordt iets met alles wat ik ooit heb gedaan” terwijl ik in andere berichten lees “Het is totaal anders dan wat ik ooit heb gedaan”..

    /   Reply  / 
 5. Brian

  Dit is dé kans voor RTL4 om het succes op de zaterdagavond te prolongeren. Straks een sterke start met IHVH en WVN, maar daana moeten ze wel meet een volgende grote show komen. In plaats van WVN kan Succes Verzekerd terugkomen, maar wat ipv IHVH?

    /   Reply  / 
  1. Martijn

   Ben bang dat ze met het volgende komende:
   20.00-20.30 Zeg n’s Aaa
   20.30-22.00 Laat ze maar lachen
   22.00-23.00 Dit was het nieuws

   Maar ik zie liever weer eens een nieuwe grote amusementsshow

     /   Reply  / 
 6. Bertje

  Ik had gehoopt dat de Leeuw de stekker uit zich zelf had getrokken, en niet meer was teruggekeerd op de Nederlandse buis.

    /   Reply  / 
 7. Nick

  SLecht programma als je’t mij vraagt

    /   Reply  / 
 8. Laila

  Jippie, eindelijk! Ik vind die hele PdL helemaal niks!

    /   Reply  / 
 9. JW

  Ik vond Mooi Weer De Leeuw geweldig, maar Lieve Paul was van teveel helemaal niks, totaal structuurloos. Het moest heel erg anders zijn dan eerdere programma’s. Nou, flikker dan die Adje eruit bijvoorbeeld. Ook die eeuwige Down Syndroom-patient met die ponies kwam ons thuis mijlenver de strot uit. Hopelijk komt er iets moois voor terug en geen oude meuk. Straks begint de VARA weer met al die soloprogramma’s cabaret uit 1823, iets dat ze meestal voor de zomer bewaren. Al die actuele grappen uit 1998. En als het echt tegenzit dan mag de TROS het gat vullen met hun 100% Volendam programmering.

    /   Reply  / 
 10. Bart

  Zoveel Keer de Leeuw is gewoon een nieuw programma, dus niks hoogtepunten of herhalingen, gewoon een nieuwe show waarbij de wensen zoals we die kennen van Mooi Weer De Leeuw weer terug komen, zij het op een iets andere manier.

  Ook klopt het niet dat ‘Lieve Paul’ slecht bekeken zou zijn en ‘een krappe miljoen’ scoorde. Regelmatig was dit 1,2-1,4 miljoen kijkers… er zijn menig vrijdag- en zaterdagavonden voorbij gegaan dan RTL daar niet eens in de buurt kwam. Bovendien was de 1,8 miljoen een kijkcijfer voor een programma dat zich inmiddels bewezen had en deze score destijds in het eerste seizoen van MWDL ook niet werd gehaald. Is het trouwens niet zo dat John de Mol bij de start van WVN heeft geroepen dat een programma geslaagd is als het op zaterdag op prime time een miljoen kijkers weet te halen? Als een miljoen voor Paul te weinig is dan is een miljoen voor Jack dus echt geen betere score (die zat er gisteravond ook nét boven)

  @Martijn, dat is altijd zo grappig aan de reacties. Mensen kraken altijd de programma’s van de VARA en de TROS af maar zouden deze ermee stoppen dan zouden die programma’s ineens naar RTL moeten. Zeg ‘ns AAA was oubollig tot het bij RTL kwam, Dit Was Het Nieuws was over de datum maar nu ze gestopt zijn zouden ze ineens naar RTL moeten, de VARA had geen zin meer in Jack Spijkerman en in zijn Kopspijkerstijd werd hij op de diverse fora vaak afgemaakt maar is nu bij RTL ineens de Held… toch leuk, altijd zeuren mensen over de NPO maar uiteindelijk is daar dan het commerciele RTL dat de afdanktertjes wel wil hebben

  Bovendien, mensen die IHVH zo geweldig vinden moeten toch eens uitleggen wat er dan zo geweldig aan is. Ik heb nu eens seizoen gezien en er was niet 1 (echt niet 1) week die zich kon onderscheiden van de andere afleveringen, elke week is exact hetzelfde, Linda zou het niet eens doorhebben als ze de autocue van vorige week staat op te ratelen. Verder staat ze alleen dom te hinniken anderhalf uur lang om de flauwe grappen van de teamcaptains, worden er woordspelletjes gespeeld die telkens hetzelfde zijn en dan is anderhalf uur erg lang voor een programma dat elke week hetzelfde is

  @Nick, nee ik vroeg het jou niet, en bovendien ben je een maand te vroeg met het oordeel over een programma dat nog niet eens op TV is geweest.

  @Laila, tja helaas, hij stopt niet op de zaterdagavond, hij komt alleen met een ander programma, da’s alles.

  @JW die ‘Eeuwige Down Syndroom patiënt’ is ongeveer 31275% minder vaak bij Paul geweest dan Gerard Joling bij Carlo Boszhard.
  Grappige is ook dat mensen altijd riepen dat Paul altijd hetzelfde doet maar als hij dan iets anders gaat probeberen gaan mensen roepen dat ze het oude weer terug willen. Bovendien is Adje nauwelijks te zien geweest in ‘Lieve Paul’, maar goed, voor jou is er het laagdrempelige RTL dat dolgraag Paul de Leeuw in hun programmering op zou willen nemen…

    /   Reply  / 
  1. PINHEAD

   Dan ben je 1 van de weinigen die IHVH niets aan vindt, het scoort niet voor niets ruim 2 miljoen kijkers

     /   Reply  / 
  2. Rein

   ik wil de tijd terug die het me gekost heeft deze onzin te lezen!

     /   Reply  / 
 11. Bente

  HOOO! STOP! ‘Dat Lieve Paul 2010 niet zou halen wisten we allemaal al wel…’ Ugh, Ik dacht ff dat ze bedoelde dat Paul de Leeuw dood zou gaan xD

    /   Reply  / 
 12. Pingback: Paul de Leeuw neemt afscheid van weekend | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>