Zarayda: Bij BNN geen mogelijkheid om door te groeien

Zarayda Groenhart was gisteren voor het eerst sinds een paar maanden weer op televisie te zien als kandidaat bij Wie Is de Mol?. Daarvoor werkte ze bij BNN, maar daar is ze zelf opgestapt zonder meteen een nieuwe werkgever in het vooruitzicht te hebben. Een moedig besluit, maar ook weloverwogen. “Spuiten & Slikken heb ik altijd met veel plezier gemaakt, maar ik dacht steeds vaker: what’s out there? Toen ben ik in gesprek gegaan met de directeur. Ik wilde weten of er mogelijkheden waren om door te groeien en die bleken er niet te zijn.”

Zarayda vertelt in Veronica Magazine: “Ik was heel benieuwd naar wat er nog meer zou zijn. Ik heb er bijna zes jaar gewerkt. BNN is een supergeweldige jongerenomroep. Toen ik er begon, was ik de doelgroep, sprak er mijn eigen taal. Inmiddels ben ik dertig en liggen mijn interesses wat breder.”

Zarayda’s plannen en die van BNN strookten dus niet. “Het waren fijne gesprekken, hoor. Ik vond het jammer, maar ik begreep het wel. Als je kijkt naar de situatie waarin de publieke omroep zich bevindt… Er wordt veel bezuinigd en er is veel onzekerheid. Ik snap wel dat er momenteel minder ruimte is voor een presentatrice die haar vleugels uit wil slaan.”

Ze vervolgt: “Ik stelde mezelf de vraag wat er zou gebeuren als ik niet bang zou zijn mezelf in het diepe te gooien. Ik ben niet de meest heftige lefgozer. Als het gaat om fysieke uitdagingen, zoals bij Wie Is de Mol?, ben ik echt een held op sokken. Maar ik ben niet bang mezelf opnieuw uit te vinden.”

Voordat Zarayda tot haar besluit kwam, waren er wel wat slapeloze nachten. “Ik had leuke collega’s, een vast contract, het was allemaal oké. Maar je moet je durven losmaken. Ik ben nog jong, heb geen kinderen. Ik verdien wat geld met journalistiek werk, ik heb een klein autootje, een leuk huis, woon samen met mijn liefde… we redden het wel. Maar het is wel anders, ik ben nu freelancer Ik ben me er wel van bewust dat er niet elke maand salaris op mijn rekening wordt gestort, maar ik heb ook niet veel nodig.”

Zie ook:
- Zarayda Groenhart weg bij BNN
- Ewout Genemans en Kees Tol completeren Wie Is de Mol?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Zarayda: Bij BNN geen mogelijkheid om door te groeien

 1. vinn

  Ik vind Zarayda echt een toppertje! Hele leuke persoonlijkheid hoop dat ze ergenst aan de bak komt

    /   Reply  / 
 2. imade

  Maar BNN heeft wel geld om wereldreizen te blijven maken.
  De bezuinigingen zijn dus veel te laag.

    /   Reply  / 
 3. bibi

  leuk persoon inderdaad

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>