Matthijs stopt met DWDD bij vertrek Dieuwke Wynia

Het had weinig gescheeld of De Wereld Draait Door was na afgelopen seizoen gestopt. In oktober 2011 nam eindredacteur Dieuwke Wynia een baan aan bij BNN wat haar vertrek bij DWDD betekende. “Als Dieuwke naar BNN was gegaan, was ik gestopt met DWDD. Beter kan ik haar belang voor mijzelf en het programma niet uitdrukken”, vertelt Matthijs van Nieuwkerk in Broadcast Magazine, dat hem heeft uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. “Toen ze vertelde dat ze naar BNN ging, was ik natuurlijk blij voor haar, maar wist in diezelfde seconde: ik stop.”

Hij vervolgt: “In de weken die volgden, zaten we nog tegenover elkaar aan DWDD te werken uiteraard en langzaam maar zeker dacht ik: ze mag niet weg. Als we nu van DWDD een mini-omroepje maken, met allerlei satellietprogramma’s, door ons bedacht en gemaakt, ontstaan vanuit ons dagelijkse programma, met Dieuwke en ik als een soort hoofdredactie. Ik legde het Dieuwke voor en die zei: ‘Had dat nou verdomme iets eerder bedacht’. We legden het voor aan de Vara en Nederland 3, die hadden er beide oren naar. En toen heeft Dieuwke BNN gezegd dat ze toch niet zou komen.”

In het vakblad is Matthijs vol lof over zijn rechterhand. “Zij is de allerbeste. DWDD en ik hebben ontzettend geboft met haar. Zo slim, charmant, streng, creatief en ze kan bergen verzetten. Ze is echt wat je noemt de baas, ik mag dat graag zien. Nico Dijkshoorn, Robbert Dijkgraaf, Jan Mulder, ach noem alle mannen maar op, iedereen loopt met haar weg. Als ik nu zou horen dat we altijd bij elkaar zouden blijven, zou ik een vreugdedansje rond de tafel maken.”

In het blad wordt ook het salaris van Matthijs aangestipt, dat rond de 450 duizend euro zou liggen. Matthijs: “Ik ben het in theorie eens met het huidige uitgangspunt dat iemand die zijn vak uitzonderlijk goed verstaat en vanwege die kwaliteit dus van meer dan gemiddeld belang is voor een omroep of een zender, dat diegene meer mag verdienen. Dat het in de praktijk betekent dat ik dat ben, is natuurlijk niet aan mij. Als de wet verandert en er straks geen enkele uitzondering meer gemaakt mag worden, ontstaat er voor mij een nieuwe situatie. Kijk, als ik alleen in geld was geïnteresseerd, was ik al lang geleden overgestoken. Maar stel stel stel: het zou betekenen dat ik straks voor precies hetzelfde werk, namelijk dagelijks een aantrekkelijke talkshow maken en presenteren, elders een reusachtig veel zonniger beloning krijg, dan zal ik daar in ieder geval eens over nadenken. Toch? Wie niet?”

In hetzelfde interview erkent Van Nieuwkerk meer dan eens met RTL-baas Erland Galjaard te hebben gesproken over een late night programma. Maar gezwicht is hij niet, omdat hij met DWDD nog niet klaar is. “Hij wilde graag een mooie afsluiter voor zijn RTL 4-avond en daar konden we allebei lang over fantaseren.” De droom om de late avond bij de publieke omroep te vullen, is niet meer heel aanwezig. “Late night zal bij de publieke omroep niet snel lukken. Ik heb mijn pijlen nu op de verhuizing van DWDD naar Nederland 1 gericht.”

Zie ook:
- Matthijs van Nieuwkerk Omroepman van het Jaar
- DWDD mag niet lijden onder De Wereld Leert Door
- Netmanagers blokkeren verhuizing DWDD naar NL1
- Wynia blijft bij Vara, spin-offs DWDD ontwikkelen
- BNN vindt nieuwe directeur bij eindredactie DWDD
- Matthijs van Nieuwkerk draait nog drie jaar door
- Matthijs wil en kan late night, maar doet hij het ook?

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Matthijs stopt met DWDD bij vertrek Dieuwke Wynia

 1. Cees

  Dag Matthijs, zal er geen traan om laten…

    /   Reply  / 
 2. Allard W.

  Die man maakt meer kapot dan hij inziet. Salon socialisme is de oorzaak van het neo-fascisme onthoudt dat goed.

    /   Reply  / 
 3. ajmvanklijnenbreugel

  Met van klijnenbreugel 1403 vk uit bussum ben al 20 jaar klant IK had al 10 schade vrije jaren zat op trede 20 heb heb een aan.rijding gehad en ben nu gezakt naar trede 13 dat is toch niet redelijk ze hadden me nooit verteld over een noclaim beschermer

    /   Reply  / 
 4. Robbert

  Ik vind het niet normaal, zeker niet in deze tijd. Van trede 20 naar trede 13… Belachelijk!

    /   Reply  / 
 5. isa

  Van mij mag je weg Matthijs, zo geweldig ben je niet. Doei!!

    /   Reply  / 
 6. Ronald

  Hopelijk maak ik het nog mee dat ie weg gaat. Een echte “zakkenvuller’.
  “Rupsje nooit genoeg”.

  Doeiiiiiii

    /   Reply  / 
 7. Frans Palm

  Idd puur salonsocialisme. Weg ermee!

    /   Reply  / 
 8. anne hendrikx

  zwaai zwaai, tot nooit Matthijs

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>