Jeroen Pauw wint Sonja Barend Award 2014

Een mooie opsteker voor Jeroen Pauw: hij is vanavond onderscheiden met de Sonja Barend Award. Weliswaar niet voor zijn talkshow Pauw, maar voor de aflevering van 5 Jaar Later met Fleur Agema. Sonja heeft de prijs vanavond zelf overhandigd in De Wereld Draait Door.

Een jury van ruim veertig collega-interviewers, tv-critici en mediajournalisten verkoos Pauw overtuigend uit een lijst van vijftien kanshebbers die organisator VARAgids onlangs publiceerde. “Jeroen Pauw op zijn best”, was de conclusie van tv-recensent Jean-Pierre Geelen. “Beheerst, maar scherp. Zowel in het vragen als in het luisteren. Een spannend en onthullend gesprek.” Presentator Patrick Lodiers: “Jeroen Pauw gebruikt al zijn interviewkunsten om Agema volledig bloot te leggen. Een masterclass.”

Televisierecensent Hans Beerekamp beschouwt het een beetje als een oeuvreprijs. “Pauw solo vind ik op dit moment de scherpste en meest ontspannen interviewer.”

De talkshow van Pauw kampt met teleurstellende scores. Ook van binnenuit de omroepen klinkt ongenoegen over de prestaties. Pauw mag in elk geval tot de zomer door op NPO1, voor de periode daarna kunnen alle omroepen intekenen op het tijdslot.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>