Tweede seizoen Vechtershart geïnspireerd door realiteit

vechtershartVanavond begint het tweede seizoen Vechtershart, de dramaserie met Waldemar Torenstra over kickbokser Nick Roest. En voor dit tweede seizoen putten de schrijvers uit de realiteit. Waldemar: “Nick gaat zich op mixed martial arts storten. De markt voor het kickboksen is ingezakt en omdat Nick niet meer de jongste is, probeert hij met het steeds populairder wordende MMA nog wat geld te cashen. Die verhaallijn hebben we uit de echte bokswereld gehaald.”

Hij vervolgt in Mikro Gids: “Ook actuele thema’s als matchfixing en dopinggebruik komen aan bod. Maar er gebeurt vooral veel buiten de ring. Om de serie nog aantrekkelijker voor een breed publiek te maken, ligt nu meer de nadruk op de dramatische verhaallijnen, zoals de relatie met zijn broer David en vriendin Kirsten.”

Vechtershart is geen eenvoudige rol om te spelen. Want Waldemar, in het dagelijks leven vader, moet er wel uitzien als een kickbokser. Dat betekent dus keihard trainen. Waldemar: “Na de opnamen van seizoen 1 was ik daarmee gestopt, omdat ik weer andere acteerprojecten had waarvoor ik niet gespierd moest zijn. Voordat we met seizoen 2 begonnen, ben ik weer gaan trainen. Ik heb tien kilo aan spieren gekweekt. Daarvoor heb ik vijf maanden lang als een topsporter geleefd.”

Hoofdrollen zijn er voor Waldemar, Imanuelle Grives en Benja Bruijning. Daarnaast keren uit het eerste seizoen Loes Haverkort, Kimberley Klaver, Peter Paul Muller, Martijn Fischer en Werner Kolf terug. Een nieuw gezicht is de Vlaamse acteur Bill Barberis als Briek Stevens, de louche MMA-trainer van Nick.

Vechtershart, 20.25 uur, BNN/Vara (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>