Filemon Slaat Door: Kickboksen tegen Ajouad el Miloudi

Filemon wesselink Slaat Door 490 x 311Nu Filemon Wesselink via het programma Staat Strak het lijf van een topsporter heeft verworven, is het tijd om iets met al die fitheid te gaan doen. Dat is te zien in Filemon Slaat Door, waarin hij kracht en techniek bijgespijkerd krijgt om goed te kunnen kickboksen. Maandenlang wordt hij gedrild om uiteindelijk in de ring te stappen tegen Ajouad el Miloudi.

Het duel tegen Ajouad moet nog plaatsvinden, wel heeft Filemon de nodige opnames achter de rug. “De weg naar de wedstrijd kent vele hobbels. Mijn pijngrens is in ieder geval een paar kilometer opgeschoven. Het is de meest harde en lastige sport die ik ooit gedaan heb. Gelukkig heb ik in Remy een toptrainer gevonden. Zowel om wat hij me technisch bijbrengt als hoe hij is als mens.”

In de eerste aflevering van Filemon Slaat Door maakt de presentator kennis met de sport door in gesprek te gaan met grootheden Rico Verhoeven en zijn trainer Remy Bonjasky. In de tweede aflevering onderzoekt Filemon hoe gevaarlijk die klappen op een hoofd kunnen zijn, door te spreken met neurobioloog Dick Swaab. Ook spreekt hij met drievoudig wereldkampioen Peter Aerts, die op zijn 46ste nog steeds kickbokst.

Persbericht Ajouad Filemon Slaat DoorOp zaterdag 3 juni ontmoet Filemon dan zijn tv-collega in de ring. Filemon: “Ik ken Ajouad als een zeer gedreven jongen. Dat ben ik zelf ook. Daarom wordt het sowieso een prachtig gevecht.” En Ajouad zegt: “Ik onderschat Filemon absoluut niet. Hij is een fanatieke sporter die mentaal enorm sterk is. Als hij ergens voor gaat, gaat hij meer dan vol. Maar hij gaat het moeilijk krijgen. Ik ga straks niet voor de lol naar de ring; ik ga om te winnen, om te overwinnen! Ik ga voor KO in de eerste ronde.”

Filemon Slaat Door, 22.00 uur, BNN/Vara (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>