Het laatste taboe (?) in Metropolis: Masturbatie

Al een aantal jaar maakt de VPRO nu Metropolis, waarin universele onderwerpen worden bekeken door lokale filmmakers van over heel de wereld. Bijster veel kijkers trekt Metropolis niet (hoewel meerdere timeslots zijn uitgeprobeerd) maar de mensen die kijken, prijzen dit initiatief. De nieuwe reeks is op de donderdagavond van Nederland 3 geplaatst en trapt af met, volgens eigen zeggen, het laatste taboe: Masturbatie. Om het nog wat controversiëler te maken, zien we niet alleen volwassenen losgaan op het onderwerp, maar ook minderjarigen.

De lokale correspondenten trokken hun stoute schoenen aan en openden zolder-, slaap- en badkamerdeuren om te zien hoe de wereld omgaat met deze privéaangelegenheid. De opvattingen over zelfbevrediging verschillen sterk van land tot land. In Nicaragua hoort een moeder vol verbazing voor het eerst hoort dat haar zoon ‘het’ met zichzelf doet. En ook nog eens in de kamer waar het hele gezin slaapt! Maar de pret is gauw voorbij als de pastoor aan de 14-jarige Jonathan komt vertellen dat zelfbevrediging een zonde is.

Op de Filippijnen wordt er juist openlijk over masturbatie gesproken. Een Metropolis correspondent is te gast bij de Aeta-stam, waar een masturbatiecoach de jochies de fijne kneepjes bijbrengt. Na deze lessen mogen zij zichzelf eindelijk man noemen. Dit wordt groots gevierd met een gezamenlijke masturbatiesessie bij het kampvuur.

Daarnaast reportages over de wereldkampioen aftrekken uit Japan, een Keniaan die ondanks angst voor impotentie niet van zichzelf af kan blijven en maakt de Nederlandse Metropolis correspondent een treinrit met de Hollandse Jan. Hij is expert meditatief masturberen en kan het, zonder aanraking, altijd en overal.

Metropolis, 21.00 uur, VPRO (NL3)

Zie ook:
- Ik Hou van Holland in laatste Metropolis
- Nieuw seizoen Metropolis trapt af met menstruatie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het laatste taboe (?) in Metropolis: Masturbatie

  1. Mark

    Endelijk een ruk op tv. :D

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Heel veel boobies in opening tiende seizoen Metropolis | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>