Jeroen Willems met paardenstaart in vastgoedefraudedrama


In januari komt dan eindelijk de dramaserie over de vastgoedfraude op televisie, gebaseerd op het boek van Vasco van der Boon en Gerben van der Marel. De VPRO zendt de productie uit en Jeroen Willems is gestrikt voor de hoofdrol. Die komt meteen verrassend uit de hoek: met een paardenstaart.

“Op 13 november 2007 vallen zeshonderd rechercheurs en dertig officieren van justitie, geleid door Herman Muller, binnen op ruim vijftig adressen. Ger van Woerkom en Theo Frijn worden tot hun verbijstering opgepakt als hoofdverdachten van grootschalige fraude, waarbij honderden miljoenen zijn verduisterd en pensioenfondsen op de rand van de afgrond kwamen te staan”, zo introduceert de VPRO Het Imperium (Ontmaskering van de Vastgoedfraude) in tekst.

“Het begint allemaal in 1995, als Ger en Theo vastbesloten zijn om het helemaal te gaan maken in de vastgoedwereld. Ze slagen erin om het oerdegelijke Bouwfonds om te toveren tot een lucratieve geldmachine voor zichzelf. Het is de verwezenlijking van hun grote droom: zo verschrikkelijk rijk worden dat niemand je iets kan maken.”

Het Imperium is een vierdelige dramaserie over verraad en vertrouwen in de rijke traditie van Amerikaans rechtbankdrama. Van verdachtmaking, vervolging tot berechting. Met in de hoofdrollen ook Ian Bok (Beatrix, Oranje onder vuur) en Ali Ben Horsting (Van God los). De regie is in handen van Hanro Smitsman (Eileen, een Nederlandse bij de FARC).

Zie ook:
- Eyeworks werkt aan dramaserie Vastgoedfraude

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jeroen Willems met paardenstaart in vastgoedefraudedrama

  1. MBC

    De site ziet er een stuk leuker uit met zo’n grote foto en de tekst eronder (zoals bij dit artikel) ipv de tekst naast een kleine foto. Heel netjes!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Acteur Jeroen Willems (50) overleden | Zappen

  3. Pingback: VPRO-serie Vastgoedfraude wordt ode aan Jeroen Willems | Zappen

  4. Pingback: ‘Tovenaar’ Jeroen Willems schittert in De Vastgoedfraude | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>