Overtreffende trap Big Brother: Super Stream Me

Met programma’s als Big Brother, De Gouden Kooi en Utopia zijn er al honderden Nederlanders die zich 24 uur per dag door de camera hebben laten volgen. Maar de volgende stap in deze vorm van reality-tv is aanstonds. VPRO-programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul gaan zichzelf drie weken lang 24/7 laten livestreamen. Van die periode wordt uiteindelijk een 4-delige documentaire gemaakt: Super Stream Me.

Het project lijkt een beetje op dat uit de film EdTV, waarin Matthew McConaughey ook constant wordt gevolgd door de camera. Ed blijkt nergens over straat te kunnen gaan zonder herkend te worden, het onderhouden van een relatie is haast onmogelijk.

Want waar bewoners van eerdergenoemde projecten constant worden gefilmd in een afgesloten periode, laten Tim en Nicolaas zich filmen in het echte leven. Dus bij hun vrienden, maar ook plekken waar het misschien niet eens is toegestaan om te filmen, zoals een concertzaal, politiebureau of bioscoop.

Tim legt uit aan Het Parool: “Wij en iedereen om ons heen zijn heel erg bezig met sociale media. Maar wat gaan sociale media ons in de toekomst brengen? We wilden dat onderzoeken door wat er nu gebeurt heel erg te vergroten, en de toekomst vijf stappen voor te zijn.”

Super Stream Me gaat heel confronterend zijn, denken Tim en Nicolaas, die eerder al Oudtopia, de Yolanthe-documentaire en Een Man Weet Niet Wat Hij Mist maakten. “Je wilt dat mensen je leuk vinden, maar misschien vinden ze je kut en vervelend. In hoeverre kan je nog wel door met je leven als er altijd mensen mee zitten te kijken? Sommige vrienden van ons hebben al aangegeven dat ze er helemaal geen zin in hebben.”

Super Stream Me gaat in augustus plaats hebben, de documentaireserie is dan dit najaar te zien bij de VPRO op NPO3. Nu al één van de meest bijzondere reality-projecten.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Overtreffende trap Big Brother: Super Stream Me

  1. Vinn

    Ik vind Tim zo leuk, echt een belofte

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>