Koenijn, Yolanda, Uusbief en Frederik Kaak terug met Treurteevee

TreurTeeVee---Koenijn---C_-Tom-Bakker-VPROHet is alweer anderhalf jaar geleden dat Treurteevee is uitgezonden tijdens 3Lab, de week die NPO3 als proeftuin gebruikt voor nieuwe formats. Het absurdistische programma krijgt lovende kritieken en dus mag de VPRO een volwaardig seizoen maken. Vanavond is het dan zo ver: de eerste uit vier afleveringen Treurteevee.

Sketch, drama en muziek worden op originele wijze gecombineerd en in elke aflevering wordt een ander thema onder handen genomen, in de eerste is dat Falen. In een absurdistisch vormgegeven wereldstad worstelen de vier hoofdpersonen met zichzelf en de maatschappij. Zo is daar Yolanda (streng maar sexy), de kettingrokende psychotherapeute die haar eigen leven maar niet op de rit krijgt en opmerkelijke adviezen geeft. En Koenijn, een zingende filosoof in konijnenpak. Soms een manische dictator, dan weer een spiritueel leider. Als eigentijdse Messias probeert hij ons te inspireren.

Verder zien we Uusbief, de burgerlijkste man van de stad. Hij wordt gestalkt door zijn perverse fantasieën en is altijd op het verkeerde moment op de verkeerde plek.  En last but zeker not least: Frederik Kaak, de ijdele televisiepresentator, die in zijn honger naar roem met veel flair over lijken gaat.

Circus Treurdier, dat de sketch-serie bedacht, is een groep die bestaat uit jonge (muziektheater)makers afgestudeerd aan theateropleidingen in Amsterdam en Maastricht. Bekende namen zijn Ellen Parren (bekend als correspondent van Zondag met Lubach), Jan Paul Buijs (Klokhuis) en Peter van Rooijen (Villa Achterwerk).

Maak kennis met karakter Koenijn:

Treurteevee, 21.40 uur, VPRO (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>