Omstreden drama-fictie-project De Maatschap in première

maatschapSommige families spreken tot de verbeelding van menig Nederlander. Alles over de familie Holleeder wordt bijvoorbeeld verslonden. En ook de Oranje familie inspireert velen. Zo ook de familie Moszkowicz. Ooit befaamd en geprezen vanwege de verdiensten in de advocatuur. Maar inmiddels hangt er een zweem van ‘hier klopt iets niet’ om de naam heen. De VPRO komt vanavond met de dramaserie De Maatschap, een verhaal duidelijk geïnspireerd op de familie. Verschillende leden van de familie Moszkowicz hebben via de rechter geprobeerd te voorkomen dat de serie de buis op gaat, maar tevergeefs. Vanavond is de eerste aflevering te zien.

Voor de serie De Maatschap is uitvoerig research gedaan in de vele beschikbare openbare bronnen die zich de afgelopen decennia hebben opgestapeld, meldt de VPRO. Op basis hiervan zijn feit en fictie zorgvuldig vermengd in een gedramatiseerde interpretatie van gebeurtenissen en karakters. Om te benadrukken dat het om fictie gaat, krijgt de kijker vooraf in beeld de mededeling dat de serie een gedramatiseerde interpretatie is van zorgvuldig uit verschillende bronnen gewonnen informatie.

In De Maatschap draait het om het familie-imperium Meyer. De jonge Matthias Meyer bouwt geheel op eigen kracht een advocatenimperium op dat in het naoorlogse Nederland zijn weerga niet kent. Niet alleen dat, hij bouwt een familie. Zijn vier zonen zullen zijn inzet, zijn flair en zijn intelligentie verder uitdragen. Met z’n vijven trotseren de Meyers de boze buitenwereld. Maar de vanzelfsprekende loyaliteit van de zonen aan hun vader en aan elkaar wordt van binnenuit ondermijnd.

Hoofdrollen zijn er voor Pierre Bokma, Maarten Heijmans, Guy Clemens, Daan Schuurmans, Diederik Ebbinge, Xander van Vledder en Katelijne Verbeke. Michiel van Jaarsveld regisseert de serie.

De Maatschap, 20.25 uur, VPRO (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>