Makers Zondag met Lubach: Als wij zelf lachen, is het goed

arjen lubachDit weekend bereikt Zondag met Lubach een record door voor het eerst meer dan 1 miljoen kijkers te trekken. De dag hangt uit bij de makers, tegelijkertijd is het business as usual, want zondag verwacht de kijker een derde aflevering. De maatstaf onder de redactie? “We zitten niet bijeen om te bedenken wat de kijkers leuk vinden. Als wij zelf lachen, dan is het goed.”

Dat vertelt eindredacteur Janine Abbring in het AD. “Ik heb altijd geloofd in dit concept. In Nederland was er ruimte voor satirische programma’s. Bovendien zag ik het team dat Arjen samengesteld had: schrijvers met totaal uiteenlopende meningen. Die gemêleerde groep, ook politiek gezien, blijkt een gouden combinatie. Overigens schrijft Arjen net zo hard mee. Zonder hem zou het programma niet gemaakt kunnen worden. Hij drukt inhoudelijk behoorlijk zijn stempel. Bemoeit zich o-ver-al mee, op het irritante af.”

Toch is het bestaan van Zondag met Lubach niet vanzelfsprekend, weet producent Irene van den Brekel. Het eerste seizoen trekt de satirische show amper een kwart miljoen kijkers. “NPO 3 heeft doorgezet en de VPRO heeft ons in het tweede seizoen in de lucht gehouden, ook in financieel opzicht. Het is fijn om te constateren dat de publieke omroep in bepaalde programma’s investeert en doorzet.”

Lees het hele verhaal bij Blendle.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>