Treurig: Top-documentairereeks Dit Zijn Wij van NPO1 gehaald

beeld: VPRODe afgelopen twee weken heb ik ontzettend genoten van Dit Zijn Wij, de documentaireserie van Michiel van Erp voor de VPRO. Op de donderdagavond toont hij hoe wij Nederlanders zijn aan de hand van een ander thema elke aflevering. Na het huwelijk was dat afgelopen week het huisdier, later volgen thema’s als de auto, leven in de buurt, de dood en feestvieringen. Alleen is dat de vraag wanneer dat wordt uitgezonden, want Dit Zijn Wij is helaas van de buis gehaald.

De NPO en VPRO zijn tot dit besluit gekomen ingegeven door de kijkcijfers. Dit Zijn Wij trok afgelopen week 357 duizend kijkers en dat is te weinig om een plek op NPO1 te rechtvaardigen. Het gat wordt voorlopig opgevuld door herhalingen van Max-serie We Zijn Er Bijna.

Het is jammer dat de kijker Dit Zijn Wij niet weet te vinden, want elke aflevering is genieten. Kwaliteit met een grote K. Michiel weet onze samenleving voor camera te vangen zonder filter. Het programma is puur, authentiek, laat mensen in hun waarde terwijl je tegelijkertijd als kijker een waardeoordeel velt. Want dat doe je nu eenmaal, als je jezelf gespiegeld ziet in een landgenoot. Ik hoop dan ook dat Dit Zijn Wij spoedig een andere mooie plek in de programmering krijgt.

Michiel: “We hebben dit programma met heel veel liefde gemaakt. Er liggen nu zes prachtige afleveringen op de plank. Als maker wil je natuurlijk dat veel mensen je programma zien. Hopelijk gebeurt dat binnenkort alsnog op een andere plek.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>