Voorspelling: Dit gebeurt er in 2010 in Hilversum

Het jaar 2009 telt nog 8 dagen, de hoogste tijd dus om eens vooruit te blikken op 2010. Nee, ik heb geen paranormale gaven waardoor ik alles nauwkeurig kan voorspellen en kan eveneens niet tijdreizen. Maar wat schoten voor de boeg doen, is natuurlijk altijd leuk. Welke tv-gezichten maken volgend jaar een transfer? Welke programma’s verdwijnen? En wat gaat er volgend jaar scoren? Een kleine voorspelling.

Michael Jackson
Ook SBS zal al in januari komen met Move Like Michael Jackson. Het wordt een kille oorlog tussen RTL en SBS waar de show van SBS uiteindelijk de meeste kijkers trekt. Omdat daar de familie van Jackson aan meewerkt. En omdat RTL non-talent Nicolette van Dam zo’n moeilijke show laat presenteren. Hoewel SBS de tv-oorlog wint, vallen de kijkcijfers tegen. De fans boycotten het programma en Nederland blijkt wel een beetje klaar met Michael Jackson.

Geer en Goor
John de Mol probeert Gerard Joling en Gordon te herenigen voor een nieuw seizoen van Over de Vloer. Maar uiteraard willen SBS en RTL hun ‘exclusieve’ gezichten niet aan elkaar uitlenen. De onderhandelingen lopen stuk en het zou zomaar een nieuw conflict kunnen betekenen waardoor één van de twee toch opstapt voor Toppers in Concert 2010 is begonnen.

Transfers
Yolanthe Cabau van Kasbergen vertrekt naar SBS 6, waar ze de officieuze opvolger wordt van Ellemieke Vermolen. Laatstgenoemde vertrekt met stille trom uit Hilversum om zich definitief in België te vestigen. De natte droom van Sipke-Jan Bousema komt eindelijk uit als hij amusement mag gaan presenteren bij RTL 4. Ook Sascha Visser maakt de overstap naar RTL, waar hij wordt herenigd met TMF-maatje Nikkie Plessen. Sophie Hilbrand vindt zichzelf te volwassen voor BNN geworden en vertrekt. Net zoals Linda de Mol het voor gezien houdt bij RTL. Bridget Maasland krijgt geen nieuw contract bij RTL.

Omroep Max tenslotte verwelkomt Ron Brandsteder, Myrna Goossen, Viola Holt, John Bernard en… Robert ten Brink!

Paul de Leeuw
De zaterdagavondshow Lieve Paul haalt het einde van het jaar niet. De kijkcijfers blijven kwakkelen en het wordt uiteindelijk een gezamenlijk besluit van de Vara, De Leeuw en de netmanager. Paul de Leeuw gaat weer lekker op de late doordeweekse avond programma’s maken. Wie weet met Linda de Mol.

Songfestival
Misschien een open deur, maar Nederland slaat als nooit te voren een modderfiguur op het Eurovisie Songfestival. De Tros krijgt hiervoor de rekening gepresenteerd met zijn keuze voor Pierre Kartner, maar de omroep blijkt voor de editie van 2011 opnieuw een dubieuze keuze te maken.

Publieke Omroepen
In mei ontstaat er weer eens verontwaardiging over salarissen boven de balkenendenorm bij de Nederlandse Publieke Omroep. Kranten zijn even vergeten dat de balkenendenorm pas kan worden ingevoerd bij nieuwe contracten, waardoor bestaande afspraken nog van kracht zijn.

In september, als WNL en PowNed tot het bestel toetreden, ontstaat er een debat over het samenvoegen van omroepen. De EO, NCRV en KRO bekijken de mogelijkheid tot één grote religieuze omroep terwijl de Avro en de Tros aan elkaar snuffelen. De leden van WNL blijken overigens niet de gewenste Telegraaf-programmering te vinden in hun omroep. Kijkers van PowNed zijn wel tevreden over de inhoud, maar de kijkcijfers zijn vooralsnog laag omdat de omroep aan de randen van nacht uitzendt.

Toppers en floppers
SBS 6 gaat Hart van Nederland grondig verbouwen om beter te kunnen concurreren. SpangaS blijkt niet de gedroomde knaller op het tijdslot van ONM terwijl CQC juist promoveert in de programmering van SBS Nederland na een succesvol tweede seizoen. Eva Media heeft een hit met de Alex Klaassen-show en VIPkwartet. Kabouter Wesley krijgt een vast plekje in De Wereld Draait Door.

En wat zijn jullie voorspellingen voor 2010?

42 Reacties // Reageer

42 thoughts on “Voorspelling: Dit gebeurt er in 2010 in Hilversum

 1. m

  Voorspellingen heb ik niet , daar is dit mediawereldje te springerig voor maar wel denk ik dat bovenstaande voorspelling meer de wens is van de schrijver ervan dan een voorspelling

    /   Reply  / 
 2. Nick

  Denk dat beide Michael Jackson Shows floppen en indd die van RTL het laagste scoort, het lijkt me zelf ook een hele saaie show. Geer en Goor komen niet terug op tv maar of er nou een ruzie tussen de 2 ontstaat weet ik niet, misschien vertrekt Gordon wel bij RTL. Ik zie Yolanthe nog wel naar RTL vertrekken (vraag me niet waarom). Verder hoef ik geen Sipke – Jan bij RTL, zou het leuk zijn als Nikki Plessen en Sacha Visser een soort talkshow in de vooravond van RTL 5 gaan doen. Ik zou het heel jammer vinden als Linda weg gaat bij RTL, wat gebeurt er met IHVH?? Maar RTL moet inderdaad wel oppassen want als ze Linda geen kansen geeft nieuwe programma,s te maken kan ze het nog wel is voor gezien houden, alleen IHVH en Miljoenenjacht word voor Linda ook saai. Maar Linda na de VARA? Denk het niet. HVN stopt helemaal, CQC gaat beter scoren en helaas flopt het programma met Alex Klaassen (wat overigens best jammer zou zijn).

    /   Reply  / 
 3. Daan

  - Mijn naam is Michael wordt een redelijk succes (1 mln) op RTL4 door de combinatie van zang en dans en de leuke presentatie van Nicolette en Koen. Move like MJ mislukt doordat de kijker wel genoeg heeft aan 1 show en alleen dans te saai is.
  - Linda de Mol verlengt contract met RTL en zal een talkshow, comedie en nieuwe show krijgen.
  - Beau vertrekt, na ruzie met de directie bij SBS, bij SBS waar hij geen grote shows heeft gekregen en CQC en zijn reportageprogramma’s zijn geflopt. Beau gaat naar de AVRO.
  - Na het opnieuw mislukken van de vooravond bij Net5 besluit SBS Net5 en Veronica samen te voegen tot 1 zender voor jong nederland.
  - RTL volgt door RTL8 te stoppen
  - Dit was het nieuws wordt gered door RTL4
  - Mathijs van Nieuwkerk vertrekt bij de VARA
  - SBS neemt ONM over
  - Wie ben ik krijgt opnieuw een doorstart bij SBS
  - Popstars zal van augustus tot en met juni 2011 gaan duren

    /   Reply  / 
 4. el-g

  wat een ehhh… aparte en verassende voorspellingen!

  * Ik verwacht juist dat RTL de Jackson show gaat winnen en SBS er mee start in Maart; mosterd na de maaltijd.

  * Bridget haar contract word idd niet verlengd, net zoals die van Nikkie Plessen. Lieke van lexmond zal meer presentatie klussen krijgen en Albert zal langzamer hand bij BLVD plaats maken voor Evert Santegoeds.

  * Vooravond van SBS gaat op de schop; meer nederlands product en men gaat meer aan de dagprogrammering doen.

  * Ned. 1 heeft het succes van Zo vader zo zoon gezien op tijdslot 19.30 en zal daarom met de ziekenhuis reality soaps.

    /   Reply  / 
 5. Rick Bosveld

  dat van geer en goor kan nog weleens gaan kloppen en over Michael Jackson denk ik precies hetzelfde. beide shows wordt door iedereen uitgekotst en scoren laag.

  transfers zou een ramp zijn als Linda de mol vertrekt bij RTL

  en ik voorspel dat Irene Moors een zaterdagavondshow krijgt rond de klok van half 10 (zonder Carlo) en verder komen er spraakmakende/onverwachte transfers denk aan: Yvon Jaspers en Beau van erven Doorns en sipke jan.
  dit was het nieuws bij RTL en CQC wordt inderdaad een hit en Spangas stopt en de series van BNN komen op die plaats.

    /   Reply  / 
 6. Martijn

  Kabouter wesley in DWDD is natuurlijk al zo goed als zeker.Yolanthe zou inderdaad wel een sbs gezicht kunnen zijn.Sipke Jan bij rtl lijkt me sterk, er zijn tig betere presentatoren. Linda weg bij rtl, ik hoop het niet,dat zou een drama zijn. Paul zal inderdaad met een nieuw programma komen en Omroep max haalt sterren als Ron zeker binnen. Robert ten brink zal ook wel naar omroep max vertrekken, maar ik denk nog niet aankomend jaar maar over 2 a 3 jaar pas.Leuk dit soort berichten ik zal zeker ff over een voorspelling gaan nadenken.

    /   Reply  / 
 7. Nick

  Jammer trouwens als Bridget haar contract niet zou worden verlengd, vind haar wel wat hebben maar ze moet wel het juiste programma krijgen. Lekker Slim deed ze leuk en ook Hoe word ik…? past bij haar, maar zou me indd niet verbazen als haar contract niet word verlengd, misschien kan ze nog bij SBS terecht, zou alleen niet weten welk programma?

    /   Reply  / 
 8. Michiel

  Geen radiovoorspellingen? Er lopen nogal wat contracten af in 2010…

    /   Reply  / 
 9. el-g

  Denk juist dat Linda bij RTL blijft. RTL heeft gezegd interesse te hebben in de talkshow van Linda evenals een eventuele nieuwe serie van haar. Zou echt dom zijn haar te laten vertrekken. Zou ook niet weten waar ze heen zou moeten. TROS? AVRO? VARA?

    /   Reply  / 
 10. Rick Bosveld

  ik vind Linda de mol echt een commercieel type nu.

    /   Reply  / 
 11. TIM

  nee joh sascha visser hij kan echt niet presenteren laat hem maar nog die kinder programmas op tmf prsenteren ik denk dat hij de overstap maakt naar disneyXD

    /   Reply  / 
 12. Sandra

  Linda de Mol blijft bij RTL en komt met een nieuwe succesvol serie die het net zo goed doet als Gooische Vrouwen.
  CQC scoort idd goed in het nieuwe jaar, ondanks dat geloof ik ook dat Beau volgend jaar opstapt bij SBS6 vanwege een meningsverschil.
  Hierdoor komt hij bij de VARA met een soort De Wereld draait door, of hij gaat terug naar RTL waar hij weer met open armen wordt ontvangen.

  Verder verwacht ik ook dat SBS ONM over neemt, waardoor de serie toch verder zal gaan alleen op een andere omroep.

  Verder zal het in 2010 weer niet lukken voor ons op het Songfestival.
  Ook geloof ik dat de Toppers in 2010 weer uit elkaar zullen gaan.

  Daarnaast is het gewoon koffie dik kijken. We weten niet wat er zal gebeuren.
  Het is gewoon logisch redeneren nu.

    /   Reply  / 
 13. Martijn

  Voorspelling voor 2010:
  - Helaas maar waar, Jamai Loman wordt toegevoegd aan het presentatoren lijstje van rtl4.
  - Eigen huis en tuin verdwijnt definitief van de buis.
  - Op de zaterdagmiddag van Rtl4 zal een telekids achtig programma komen met Nicolette van Dam en Jamai Loman. Rtl zal er verder alles aan doen om het huidige jetix over te nemen.
  - Sophie Hilbrand vertrekt inderdaad bij BNN, maar zal de overstap maken naar net5, waar ze samen met Katja Schuurman een wekelijkse talkshow zal gaan maken op de late zondagavond van de zender.
  -”Getild” het nieuwe programma van Sander Janson wil maar niet van de grond komen.Zijn grote droom om van de showtrap af te komen zal hierdoor werkelijkheid worden. ja, Rtl komt wederom met een reeks “Dancing with the stars”. Sander zal dit samen gaan presenteren met Lieke van Lexmond, die verder niet veel te doen krijgt, ondanks dat ze televier won. Het programma zal echter een grote flop worden met gemiddeld 650.000 kijkers, mensen zijn klaar met dit format, ondanks de goede presentatie van Lieke.
  - Frits Sissing heeft zijn laatste “op zoek naar..”

    /   Reply  / 
 14. dramaqueen

  - Rtl zou wel heel gek en dom zijn om Linda laten te vertrekken.
  - Het nieuwe programma van Froger en Williams wordt een regelrechte hit.
  - Angela Groothuizen krijgt een nieuw programma.
  - Brdiget krijgt inderdaad geen contract.
  - Lieke van Lexmond doet Dancing With The Stars met Carlo Boszhard.
  - Wendy van Dijk krijgt een nieuwe Hart In Actie.. klein succesje.
  - HVN wordt op de schop gezet, maar verliest kijkers.
  - De Jackson-formats worden flops, RTL wint.
  - SBS en Beau krijgen ruzie.
  - Joling en Gordon gaan nieuwe over de vloer maken. Gordon krijgt ruzie met RTL en vertrekt.
  - Nederland is Winston Gerschtanowitz moe en zoekt een nieuwe presentator voor Boulevard.
  - Peter R. de Vries vertrekt bij SBS omdat zijn talkshow er weer niet komt en maakt transfer naar RTL.
  - Alberto Stegeman heeft iedere week een ontdekking die je niet mag missen.
  - Yolante maakt een soap over haar prive-leven.
  - De Nieuwe Uri Geller wordt een flop.
  - Paay, Brard en Breukhoven maken een real life soap.
  - DWDD stopt.
  - DWHN gaat naar RTL.
  - Jack Spijkerman past het programma en WVN aan en scoort hogere cijfers.
  - Weekend Miljonairs met Robert komt terug.

    /   Reply  / 
 15. Mike

  - Linda de Mol blijft bij RTL en zal inderdaad haar talkshow op de vrijdagavond van RTL4 krijgen. Tijdslot 22:30 – 24:00 uur. Haar komedie zal in het voorjaar van 2011 op de buis komen en zal ook scoren.
  - Matthijs van Nieuwkerk zal de laatste transfer van seizoen 2010/2011 worden. Hij stapt over naar RTL4 waar hij van maandag t/m donderdag van 22:30 – 23:30 een talkshow krijgt.
  - Albert Verlinde krijgt een conflict met RTL en wordt halverwege dit jaar met een grote rechtzaak waarbij RTL wint op straat gezet. SBS doet hem direct een aanbieding waardoor Evert Santegoeds zijn baan kwijtraakt.
  - Tina Nijkamp wordt bij SBS ontslagen, ze wordt bedankt voor het volwassen maken van de zender, maar teert telang op oude succesen. (eind 2010).
  - Beau van Erven Dorens gaat naar de Vara om DWDD te gaan redden aangezien het niet scoort zonder Matthijs. Het gaat hem niet lukken overigens.
  - Yolanthe wordt door RTL binnengehaald. Ze krijgt een rol in GTST en wordt ingezet voor allerlei projecten op RTL5.

    /   Reply  / 
 16. Flippo

  Linda de Mol vertrekt niet bij RTL. Dat is vast gebaseerd op geruchten op internet, maar echt grote onzin. Er is geen andere zender of omroep waar ze zoveel kansen krijgt en ook zo intens samen kan werken met haar broer John. Haar shows scoren eindelijk weer hoog en Linda mag van RTL een comedyserie en een talkshow gaan maken, dat kan echt nergens anders.

  Ellemieke gaat inderdaad exit. Ook Bridget, maar zij gaat naar SBS6 of Net5. En de programma’s van Renate bij Net5 (te makkelijk deze) floppen.

  De Wereld draait door gaat nog wel even verder, maar Matthijs zal aankondigen dat 2010-2011 het laatste seizoen wordt.

  En RTL vult de dagprogrammering op met Dr. Oz.

    /   Reply  / 
 17. Martijn

  Vervolg van de voorspelling: ( iets te snel op reactie verzenden gedrukt)

  - Frits Sissing moet genoegen nemen met kleinere programma’s op nederland2.
  - Valerio Zeno maakt de oversta van BNN naar RTL5 met doorgroei mogelijkheden naar rtl4. Hij zal hier samen met Dennis Weening in de vooravond een prijzenslag achtige spelshow gaan maken, wat een groot succes wordt voor de zender met zo’n 550.000 kijkers gemiddeld.
  - Look of love komt op woensdagavond en flopt jammerlijk.
  - Beau gaat samen met Johnny de mol voor veronica een reisprogramma maken.
  - Ron brandsteder krijgt bij omroep max een grote zaterdagavondshow, waar Andre van duin regelmatig op bezoek komt. Hij wordt weer de Koning van de zaterdagavond, ook in de jongere doelgroep.
  - Chazia Mourali maakt op projectbasis een nieuw seizoen van de zwakste schakel, op de plek van wat vindt nederland. Dat programma zal een daling van kijkers gaan meemaken,waardoor Jack definitief van de buis verdwijnt.
  - Programma Char flopt wederom en zien we niet meer terug.

    /   Reply  / 
  1. Martijn

   Heb ik er nog een aantal die toch nog ff toegevoegd moeten worden:
   - Jeroen Latijnhouwers stopt met editie NL en gaat op zoek naar een andere uitdaging.
   - Winston wordt steeds beter en krijgt eindelijk zijn eigen programma. Ik denk iets paranormaals samen met Ogilvie.
   - En tja ik ben er bang voor. Wendy van Dijk begint toch weer aan een grote liveshow en verliest weer al haar credits van ushi en dushi en het hart in aktie achtige programma wat eraan komt.
   - En om af te sluiten natuurlijk een aankomende rel met Gordon, al hoop ik dat dit eens voorbij is.

     /   Reply  / 
 18. Herman Roggeveen Auteur

  Nou ik ben duidelijk de enige die Linda’s vertrek ziet aankomen. Waarom die voorspelling? Misschien dat RTL haar veel vrijheid geeft, in the end heeft ze al tijden geen nieuw programma gekregen. Veel heeft te maken met de budgetten die daar extreem onder druk staan.
  Ik denk dat ze weer lekker publiek gaat om daar mooie en dure programma’s te maken. En een comedy of talkshow van Linda, dat wil iedereen wel. Tel daarbij op de lang gekoesterde wens voor een programma met Paul de Leeuw en alle wegen liggen open. Toch?

    /   Reply  / 
  1. Mike

   De reden dat ze niet vertrekt is omdat voor haar budget vrij wordt gemaakt. RTL heeft echt wel in de gaten wat ze met haar in handen hebben. Daarnaast zou Linda bij de publieke 3 jaar moeten wachten voordat er door de netcoordinator een plekje vrij wordt gemaakt voor een talkshow. Maar ik zal de eerste zijn om je een compliment te maken als ze vertrekt!

     /   Reply  / 
  2. Nick

   Ik denk dat RTL er alles aan zal doen om Linda te behouden, ze willen haar ten eerste behouden voor de enorme successen (en ook 1 van de weinige) als Ik Hou van Holland en Miljoenenjacht. Daarnaast staan de budgetten dan wel onder druk bij RTL maar ik denk dat ze maar wat graag budget vrij maken voor Linda en haar ideeën, en daarnaast zullen ze haar ook veel geld bieden natuurlijk.
   Daarnaast vind ik Linda nou niet echt iemand voor de VARA, misschien bij de TROS of de Avro ofzo, maar of ze dan zo snel een programma kan maken met Paul de Leeuw. Ik zie Paul nog eerder overstappen naar RTL. Als Linda weggaat is dat het domste wat RTL kan doen , maarja het zou kunnen, bij Beau lag het ook aan te weinig kansen dus.

     /   Reply  / 
 19. Herman Roggeveen Auteur

  En voor Robert: die krijgt bij Max een vast contract (ipv freelance bestaan bij RTL) en mag primetime amusement doen, wat er bij RTL toch een beetje bij inschiet.

    /   Reply  / 
  1. Daan

   En Ron en en Robert voor groot amusement? Ik denk dat je de budgetten en zendtijd die Max heeft iets overschat.

     /   Reply  / 
 20. Koos

  Ik weet zeker dat de michael jackson show een heel grote flop worden en de serie van Rtl het niet zal afmaken. Ze zullen zeker niet meer dan 500.000 kijkers trekken.

    /   Reply  / 
 21. [email protected]

  Iedereen heeft het hierboven over Linda de Mol, nou ik vind dat RTL eindelijk kleur moet bekennen tegenover Linda en haar met veel bombarie een langlopend contract moet aanbieden.
  Nu hoor je alleen van non talenten dat ze een lang contract krijgen bij RTL zoals gordon.
  Maar van Linda hoor je niets en als iets goed gebleken is voor RTL dan is het wel Linda.
  Dus RTL kom op!

    /   Reply  / 
 22. Rick Bosveld

  RTL zou zoveel moeten doen:
  Linda een contarct aanbieden
  Robert groot amusument geven
  RTL8 laten verdwijnen
  muziek als dagtelevisie op RTL5
  nieuwe show voor Linda

    /   Reply  / 
  1. gtstfites

   Dat is geen slecht idee om RTL5 overdag muziek te laten uitzenden beter dan de homeshopping programma’s

     /   Reply  / 
   1. Martijnjdd

    RTL5 krijgt waarschijnlijk overdag beelden van TV538 (doorgeprikt van de radio). Past meer bij RTL5 dan die homeshoppingprogramma’s.

      /   Reply  / 
 23. gtstfites

  - Linda de Mol verlengd haar contract bij RTL4
  - Gordon krijgt ruzie met RTL en sleept RTL voor de rechter RTL wint de zaak
  - GTST krijgt een make over een nieuwe leader en vergroot de cast met 1 personage waar de cast van 20 naar 21 vaste personages gaat en ontslaan Gigi Ravelli vanwege te veel kritiek en Marjolein Keuning vertrekt zelf en Florien Fischer, Remco Alberts en een nieuwe karakter of huidige Gastenrol komt de cast versterken en de kijkcijfers gaan van gemiddeld 1,3 miljoen kijkers naar 1,7 miljoen kijkers
  - RTL besluit te stoppen met RTL8
  - Jetix veranderd in Disney XD en nemen Sascha
  Visser aan
  - RTL haalt Chazia Mourali terug voor de zwakste schakel en de achmea kennisquiz
  - Yolante Kabau van Kasbergen gaat stoppen bij de Tros en emigreerd naar Italië.
  - We gaan nog niet naar huis behoud dezelfde kijkcijfers als vorig seizoen ongeveer 2 Miljoen kijkers
  - de shows van Micheal Jackson wordt goed bekeken bij RTL maar bij SBS wordt het een flop
  - Ik hou van Holland wordt goed bekeken ze halen 2,5 miljoen kijkers
  - Editie NL krijgt te maken met slechte kijkcijfers hierdoor veranderd de vooravond van RTL4 om RTL Boulevard om 18:10 te beginnen en om 19:00 de rad van fortuin terug te zetten RTL Boulevard en de rad van fortuin halen meer dan 1 miljoen kijkers.
  - Jochem van Gelder krijgt een vast contract bij RTL4
  - de zaterdagochtend wordt van RTL4 een telekidsachtig programma uitgezonden met Lieke van Lexmond en Jamai Loman en het wordt een groot succes

    /   Reply  / 
  1. AARON

   Hoezo rad van fortuin ?, dat is toch aardig geflopt…..

     /   Reply  / 
 24. Alex

  Ik verwacht gewoon een leuk tv jaar in 2010:
  - Paay, Brard en Breukhoven inderdaad in soap
  - Metropolis tv meer zendtijd/prominent
  - Matthijs van Nieuwkerk naar late avond
  - Man bijt hond meer aandacht
  - Nieuwe Big Brother/Real World: 10 studenten in huis in Amsterdam, worden ook erbuiten gevolgd. Saaiste persoon kan eruit, wordt vervangen. Na half jaar afvalrace om de winnaar uit te maken die een waanzinnig penthouse krijgt
  - Marc Marie in de mode; hoe werkt dat wereldje?
  - Bij ons in de PC wordt van de zomer ‘Daar in St Tropez’
  - Frans Bromet met ‘burenruzies op de camping’
  - Ned. versie Bridezillas
  - Uitzenden Leno en Letterman
  - BNN komt met Betrapt: is je (vakantie)vriendje/vriendinnetje wel zo trouw in het buitenland
  - Wat kost dat eigenlijk; informatief programma voor kids; hoe verdien je je geld, wat wil je worden later, wat kost vakantie eigenlijk etc
  - Jeugdfilm standaard op za. avond 18.30 tot 20.00 uur
  - Terugkeren (goed) filmprogramma, previews etc, net voor het weekend
  - Jouw baan, mijn baan
  - Gooische Jongens
  Kortom, genoeg ideeen, ben benieuwd waar ze mee komen!

    /   Reply  / 
 25. Richard

  Ik hoop dat in 2010 ” het spijt me” terug keert met natasja froger bijv. Dat zou het echt goed gaan doen bij sbs (lekker veel drama) en een nieuw leven inblazen van de mini playbackshow met gerard als host zou het ook zeker leuk doen!!

    /   Reply  / 
  1. Zo

   froger kan dat niet

     /   Reply  / 
 26. Richard

  Trouwens van kabouter wesley naar DWDD, was toch al een feit??

    /   Reply  / 
 27. Rick Bosveld

  Herman kan je de grootste voorspellingen niet voorhouden en dan eind volgend jaar kijken wat er van is gekomen? een soort afstreep lijst

    /   Reply  / 
  1. Herman Roggeveen Auteur

   Dan gelooft niemand me als het allemaal is uitgekomen :)

     /   Reply  / 
 28. vinn

  - Lieke gaat een groot amusement presenteren op rtl4
  - Bridget verlengd haar contract WEL met rtl
  - Joling en Gordon over de vloer komt er WEL
  - Yolanthe gaat naar RTL5
  - RTL5 Neemt ONM over (Lizzy/Nikki maakt tijdelijke comeback net als Yolantha/Julia)
  - Sophie gaat naar NET5.
  - Sophie, Katja, Jennifer en Renata maken samen een personality progamma voor net5
  - Jan Kooijman gaat presenteren voor RTL5
  - Pauline (Goosiche Meisjes) krijgt een eigen personality progama
  - Linda blijft bij RTL
  - Natasja Froger verdwijnt van de buis
  - Nederland word Gerard Joling moe
  - Dewi wint Popstars
  - Saar (TMF) gaat naar BNN
  - Filemon verdwijnt van de buis

    /   Reply  / 
 29. Sjon van der Roggelkamp

  - Wakker Nederland flopt. Programma’s als ‘Laat ons rijden!’, ‘Zielige dieren’ en ‘Steun onze jongens in Afghanistan’ worden maar matig bekeken. Het nieuwe programma van John van den Heuvel waarin hij uitgebreid terugblikt op zijn zeven eerdere mislukte tv-avonturen, bereikt daarentegen een cultstatus. Als de stekker uiteindelijk uit de omroep wordt getrokken, eist De Telegraaf met chocoladeletters op de voorpagina excuses van de kijker.
  - SBS Shownieuws wordt tijdelijk van zender gehaald na een hoogoplopend conflict tussen de redactie en de zenderleiding. De redactie had voorgesteld om per uitzending ook één item te maken over niet-SBS-programma’s, hetgeen tot slaande ruzie op de burelen leidt.
  - Nederland moet op het laatste moment verstek laten bij het Eurovisie Songfestival, nadat Pierre Kartner op de luchthaven van Oslo wordt betrapt met een kilo cocaine in zijn koffer.
  - Domino Day wordt verstoord door fundamentalistische moslims, omdat met blokjes een groot varken wordt uitgebeeld. Ook het in de zaal aanwezige SBS-coryfee Patty Brard wordt als ‘onrein’ beschouwd.

    /   Reply  / 
 30. Darknessnieuws

  Die voorspelling van één religieuze omroep en Avro en TROS die aan elkaar snuffelen, zou wel wenselijk zijn. Ik heb hier al een paar keer met Jan Slagter(Omroep Max) over getwitterd en die dacht hetzelfde. Boris van der Ham van D66 is trouwens ook een voorstander van meer samenwerking en/of fusie van bepaalde omroepen.

    /   Reply  / 
 31. Ariane

  Ik zie persoonlijk die combi Paul de Leeuw en Linda de Mol wil zitten. Volgens mij heeft Paul al in een recent interview gezegd dat hij het meest genoot van de periode waarin hij meer ruimte had om te experimenteren, dus niet prime time op zaterdagavond. Linda de Mol is volgens mij veel leuker dan men denkt als ze uit dat keurslijf van die kneuterige familiespelprogramma’s gehaald wordt. Wellicht een late-night talkshow voor Paul en Linda?
  Op zich zou ik de samenwerking van bepaalde omroepen omroepen wel toejuichen, mits bepaalde combi’s er op een wenselijke manier met elkaar uit kunnen komen: veel omroepen hebben bijvoorbeeld toch een duidelijk eigen identiteit en doelgroep (VPRO,Vara, BNN). Bij een fusie van alle religieus georienteerde omroepen denk ik dat m.n. de EO te veel concessies zou moeten doen. Het zou ook wel weer humor zijn als Arie Boomsma uiteindelijk toch weer gedeeltelijk onder de vlag van de EO zou komt te werken.
  Van de verdere voorspellingen hoop ik dat m.n. het programma van Alex Klaassen een hit gaat worden: Nederland heeft wel een aantal geslaagde humoristische programma’s van eigen bodem, maar op dat gebied mag er zeker meer gebeuren.

    /   Reply  / 
  1. Darknessnieuws

   BNN zien we toch eerder met Powned, MAX en WNL opgaan in de TROS/AVRO-combinatie, het is toch meer een algemene jongerenzender dan een vrijzinige linkse idealistische socialisten zender, hoewel ze in het begin iets weg hadden van de VPRO uit de jaren 70/80 zijn ze toch voortgekomen uit de Veronica Omroep Organisatie( die op het moment geen televisiebedrijf meer zijn, aangezien ze hun merknaam aan SBS verpatst hebben, ze drijven nog wel een radio-academie en beheren het erfgoed van de zeezender en het publieke Veronica)een omroep die het altijd meer met AVRO en TROS ophad dan met VARA en VPRO. Het was ook de bedoeling dat BNN het gat dat Veronica in het publieke bestel achter liet zou opvullen. Het feit dat ze samen programma’s maken met Llink zegt niets, de AVRO had ook interesse om bepaalde programma’s van llink over te nemen.. llink had ik trouwens dan wel weer bij VARA en VPRO zien aansluiten.

   Veel van die 39f omroepen zoals de IKON ZvK en RKK(werk sowieso al samen met KRO),BOS, OHM en de Joodse omroep kunnen makkelijk aansluiten bij de religieuze omroep, de moslimomroepen heffen zichzelf op per september 2010, Teleac/NOT en RVU werken al samen onder de naam EDUCOM, ze zijn ook voornemens samen te werken/te fuseren met de NPS. De NPS zie ik wel weer terugfuseren met de NOS. Daarna blijft over HUMAN die wel weer in het VARA,VPRO( en Llink) rijtje past en Omrop Fryslan, die moet maar eens van Ned 1,2 en 3 verdwijnen en zijn plek moeten vinden tussen de andere regionale zenders. Daar had ik ook al een voorstel voor ingediend bij van der Ham. Namelijk het Duitse model, laat de regionalen gewoon op hun eigen zenders tussen 6 en 8 ‘s avonds hun regionale programma uitzenden en na 8 uur en voor 6 uur een gezamelijk programma brengen ipv de herhalingen carrousel die je er nu meestal ziet. Omrop Fryslan zou zijn landelijke programma’s in de Friese(minderheids)taal daar ook heel goed kwijt kunnen. Oh ja en om de acties van zet TV-Noord op 9, zet Omroep Brabant op 8 en al die flauwekul ook eens te coördineren, moeten we de zender van de regionalen maar eens gewoon officieel Nederland 4 gaan noemen. Dan schuiven de cijfertjes van de RTL’en maar een beetje op.

     /   Reply  / 
 32. Pingback: Hagoort wil toe naar maximaal 15 publieke omroepen | Zappen

 33. Pingback: De Leeuw trekt stekker uit Lieve Paul | Zappen

 34. Pingback: Bridget Maasland met zoektocht naar geluk op RTL 5 | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>