Nominaties gouden beelden uit de mouw geschud

Piet RömerDe Gouden Beelden, een soort Televizier-ring maar dan anders, komen er weer aan. Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt en is onthuld dat Piet Römer de oeuvreprijs krijgt. RTL Boulevard wist vanavond te melden dat de nominaties op stel en sprong zijn samengesteld, een haastklus. Dat blijkt misschien wel uit de nominaties in de categorie drama: Gooische Vrouwen is al na twee uitzendingen genomineerd. Het is niet voor het eerst dat de Gouden Beelden stuntelen.

Bij de uitreiking in 2004 was al tijdens de awardshow bekend wie er met welke prijs naar huis ging. Foutje van de organisatie, die een persbericht met embargo op ANP Pers Support plaatsten. Daarbij vergetende dat iedereen met toegang tot internet het dan kan lezen.

De belangrijkste nominaties van de Gouden Beelden 2005 zijn:

TV-persoonlijkheid
- Daphne Bunskoek
- Jörgen Raymann
- Anita Witzier

Drama
- Gooische Vrouwen
- Grijpstra & De Gier
- Twee Dromen

Nieuws
- Netwerk
- NOS Journaal
- Nova

Evenementen met reportages
- De Schiedamse parkmoord
- de tsunami
- de militair in Irak Lynndie England

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nominaties gouden beelden uit de mouw geschud

  1. Rob van Beek

    Beste Herman,

    Ik heb niet eerder gereageerd wegens vakantie, maar ik wil je toch graag berichten dat de jurering van de Gouden Beelden met de grootste zorg wordt gedaan door mensen die het televisievak zeer goed verstaan. Waarom verdiep je je niet even in de organisatie achter de Gouden Beelden, dat zou in ieder geval je ‘journalistieke’ kijk minder troebel maken.

    Als stichting zetten wij ons in voor de kwaliteit op de Nederlandse televisie. Dat is een edel doel in onze ogen, daar waar die kwaliteit op sommige vlakken ver te zoeken is. Natuurlijk kun je over nominaties discussieren, maar probeer dan wel een gefundeerde mening op te schrijven. Ik nodig je van harte uit om de volgende keer te komen kijken bij een van onze jurydagen en aan den lijve te ondervinden hoe inspirerend daar over televisie wordt gepraat.

    Met groet,
    Rob van Beek
    directeur Stichting Nederlandse Academy Awards.

      /   Reply  / 
  2. Xafedulp

    Nou, ik zou het wel weten, Herman! Op naar de jurydag!

      /   Reply  / 
  3. Herman

    Beste Rob,

    Hartelijk bedankt voor de uitnodiging. Het lijkt me erg leuk om dat een keer mee te maken.

    Betreft de rest van je reactie: misschien is het niet helemaal zuiver wat er staat. Ik ben vorig jaar echter bij de uitreiking van de Beelden geweest, en kon me toen herinneren dat er een wat lacherige stemming was doordat de winnaars al waren uitgelekt. Toen Boulevard ook nog meldde dat er ‘op stel en sprong’ wat nominaties bij elkaar zijn geraapt, heb ik 1 + 1 opgeteld en er dit bericht van gemaakt. Graag kom ik volgend jaar kijken in hoeverre dit terecht was.

    vriendelijke groet,

    Herman Roggeveen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>