De grootverdieners in televisieland volgens Veronica Gids

John de MolMet de verschuivingen in het Nederlands televisielandschap vond de Veronica Gids het interessant om uit te zoeken wie de grootste ‘poenscheppers van Hillywood’ zijn. Degene die het meeste kapitaal zag verwateren, staat nog steeds op 1: John de Mol. Talpa kostte hem een half miljard euro, daar tegenover staan de inkomsten uit de aandelenverkoop van Versatel. De Veronica Gids schat dat de mediamagnaat nog altijd zo’n 150 miljoen euro per maand verdient. Dat staat echter in schril contrast met de grootste grootverdiener uit Hollywoord: Jim Carrey met 5,5 miljoen dolaar per maand.

Ook in het lijstje van Nederlandse grootverdieners: Linda de Mol, Wendy van Dijk en Albert Verlinde. De top 10 ziet er als volgt uit:

1. John de Mol, 150 miljoen euro per maand
2. Jack Spijkerman, 85.000 euro per maand
3. Linda de Mol, 83.333 euro per maand
4. Beau van Erven Dorens, 65.000 euro per maand
5. Robert ten Brink, 54.166 euro per maand
6. Albert Verlinde, 50.000 euro per maand
7. Frits Barend & Henk van Dorp, 42.500 euro per maand
8. Caroline Tensen, 40.000 euro per maand
9. Wendy van Dijk, 29.166 euro per maand
10. Gerrit Zalm, 9.500 per maand

Die laatste lijkt een vreemde eend in de bijt, ik denk dat hij is opgenomen in het lijstje om te illustreren hoe beestachtig veel de sterren verdienen. Overigens heeft Zalm er voor gepleit het salaris van ministers te verhogen tot 12.500 euro per maand, in een tijd waarin heel Nederland de broekriem moest aantrekken.

Wat zegt zo’n ranglijst nu helemaal? Weinig, aangezien er volgens de gids niemand in staat die zijn inkomen achteruit zag gaan. Bovendien is het onzeker in hoeverre de salarissen daadwerkelijk kloppen. Daarbij ontbreken er nogal wat gezichten als je het mij vraagt, zoals Gordon, Carlo Boszhard, Irene Moors, Paul de Leeuw, Reinout Oerlemans of Ivo Niehe.

Desalniettemin een grappig lijstje.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De grootverdieners in televisieland volgens Veronica Gids

  1. Marius

    Uiteraard is het lijstje niet ompleet. Gewoon enkele inkomens die toevallig bekend zijn.
    Die Reinout Oerlemans b.v. is toch wel een stijgende stip, kijk hoeveel programma’s hij produceerd! Geen avond dat ik zijn naam niet ziet langskomen op de titelrol.. dus die zal heus wel in de top 3 horen te staan, denk ik..

      /   Reply  / 
  2. hooi

    tis toch wat met die jack spijkerman, hij verdient wel véél meer maar 6x zo weinig kijkers

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>