Nederland gaat Songfestival in 2006 weer niet winnen

Maud MulderMet veel bombarie zijn vandaag de plannen voor Nederland op het Songfestival 2006 gepresenteerd. De organisatie lijkt er van overtuigd: met Maud (Idols), Treble of Behave moet het toch gaan lukken om weer eens hoog te eindigen. Gezien het kandidatenveld lijkt het er op dat Maud in maart wordt verkozen tot winnares van het Nationale Songfestival, wat betekent dat zij ons zal vertegenwoordigen in Griekenland. Zappen.blog.nl voorspelt: ook volgend jaar zullen we een modderfiguur slaan.
Natuurlijk is het niet makkelijk om de juiste kandidaat af te vaardigen. Je weet immers niet welke inzendingen er uit de andere landen komen, bovendien moet je iets hebben wat niet alleen in Nederland wordt gewaardeerd, maar ook in andere Europese landen.

Wat de geschiedenis echter wel heeft uitgewezen, is dat je de kans wel kan beïnvloeden door: a) een echt supertalent te sturen waarvan de zang- en presentatiekwaliteiten als een paal boven water staan, of b) op te vallen. Met laatstgenoemde loop je wel een risico, want opvallen hoeft niet altijd mooi te zijn, maar dat risico kun je nemen. De valszingende Oostenrijkse inzending schopte het ten slotte twee jaar geleden ook tot de top 10.

Ik vrees dat alle drie de Nederlandse opties aan geen van beide eisen voldoet. Maud kan best leuk zingen, maar het is te saai danwel te gewoontjes. Anders had Maud wel een aantal grote hits gescoord in het afgelopen halfjaar. Treble kennen we van het liedje met het fantasietaaltje Ramaganana, maar viel daarna ook in een zwart gat. Behave won een Essent Award, maar maakt behoorlijk veilige muziek in de platgereden paden van de popmuziek.

Wanneer we dan volgend jaar weer ergens in de middenmoot – of daaronder – eindigen, zal iedereen zich weer beklagen over het buurlandje-stemmen van de Oost-Europese landen. Wat een gelul vind ik dat. Bijna de helft van het deelnemersveld bestaat uit Oost-Europese landen, het wordt moeilijk om ze met de puntentelling dan te ontzien. Bovendien: de laatste jaren leverden zij betere nummers af dan Nederland, dat is gewoon zo.

‘Nou meneer de zeikerd, zeg dan maar waarmee we het wel goed doen op het Songfestival?’, hoor ik nu al. Waarom niet proberen het huidige succes van Nederlandse artiesten in het buitenland vertalen naar het Songfestival? Ik noem een Ch!pz, een Within Temptation, een Voicst of een zZz. Deze artiesten zullen hun carrière waarschijnlijk niet op het spel willen zetten voor de liedjeswedstrijd, maar Nederland telt ondertussen genoeg bands die in het verlengde liggen van deze toppers. Pas dan doen we weer mee.

Tot die tijd: probeert u zichzelf straks niet te veel op te winden, als we weer onderin zijn geëindigd.

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Nederland gaat Songfestival in 2006 weer niet winnen

  1. Arco

    Meneer de webmaster…zorgt u ervoor dat u zichzelf ook niet teveel opwind over dit onderwerp. Wat maakt het uit he….!!

      /   Reply  / 
  2. Pludefax

    Het vagevuur, ongeveer 17 september 2005

    Arend Cornelis,

    Denk maar niet dat ik jou vergeten ben! Integendeel! Ik heb me op deze dag verheugd, beste jongen!

    Arend Cornelis, van Harte Gefeliciteerd met je 30e verjaardag! Dat je maar een grote knul mag worden!

    Liefs,

    Pludefax

      /   Reply  / 
  3. Chr...

    ja hallo jeetje niet te veel overdrijven he?! ik ben gewoon fan van maud en ze valt dan heus niet in een zwart gat hoor!!

      /   Reply  / 
  4. hannah

    ja chr… helemaal mee eens!

      /   Reply  / 
  5. NILAB

    ik wil heel graag mee doen volgende jaar
    maar ik weet niet of ik dat kan met al dat mensen

      /   Reply  / 
  6. kajane

    Hey hoe weet jij nou zeker dat nederland niet gaat winnen???!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  7. Herman

    Wel eens naar de carrière van Maud gekeken? Die is er namelijk nauwelijks nog. Maud is te onopvallend om het Songfestival te winnen. Maar zij heeft wel de meeste fans in Nederland, die zullen tijdens het nationale songfestival dus massaal op Maud stemmen. Maar ik heb er dus geen vertrouwen in. Groet, Herman

      /   Reply  / 
  8. frans ruben

    heej tess mag ik je emailadres??? stuur mij maar een mailtje of voeg mij toe

      /   Reply  / 
  9. felicia

    tess je bent heel goed beste jsf ooit echtwaar want we zijn nog nooit zo vergekomen 7 tess vooregjaar waarwe op 13 en nu op 7 echt cool

      /   Reply  / 
  10. lizze van de moortel

    hoi tess ik wil heel graag je mail adres!!!!!!

      /   Reply  / 
  11. kaylee

    als jullie nou maar gwoon de goeie laten doorgaan zoals kim en ziba dan winnen we heus wel en ik duim voor ze als ze op het podium staan ze zijn namelijk de beste tess had voorg jaar ook een grote kans ze was namelijk egt de beste mmaarja niet alle mensen vonden dat.
    nou k zie wel wie er gaat winnen maar als ik de jurie was koos ik voor kim en ziba!!!!

      /   Reply  / 
  12. yelisa janice en jenny

    beste yurie
    wij zij janice jenny en yelisa
    we wonen in roosendaal damastberg 67 willen graag beroemd worden we zijn hele leuke meiden en we hebben al hele leuke liedjes geschreven

    groetjes van janice jenny en yelisa

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>