Bet-bet-bet-bet-bet-overgrootmoeders appeltaart en andere gerechten

Romeinse marktSommige mensen gaan er voor naar Archeon, anderen wachten tot het ze op televisie wordt aangereikt: kook- en eetgewoonten uit de geschiedenis. In vijf delen Historisch Koken voeren Teleac en Not de kijker mee langs de keuken uit de geschiedenis. In elke aflevering wordt aan de hand van een gerecht uit de
geschiedenis een beeld geschetst van de ontwikkeling van ons
eetpatroon. Hoe veranderde onze smaak? Wat was de invloed van de
toenemende wereldhandel op ons dagelijks menu? Maar ook: wat gebruikte
men vroeger in de keuken en welk bestek was er?
Elke aflevering staat er een andere periode in de geschiedenis centraal, te beginnen met het Romeinse Rijk. De maaltijden worden bereid door topkoks uit het heden, vaak met
historische middelen, in keukens van vroeger en op lokaties uit de
verschillende perioden. De presentatie ligt in handen van Juan Arzak.

Klinkt allemaal reuze crea-bea! De werkende man/vrouw zal het echter moeten opnemen, want Historisch Koken wordt onder werktijd uitgezonden.

Historisch Koken, 16.10 uur, Teleac/Not (Nederland 1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>