Bye Bye Reinout en Danielle

Opnieuw vertrekt een Nederlands celebrity-stel naar Amerika. Na Ruud en Estelle Gullit is het dit keer de beurt aan Reinout Oerlemans en zijn vrouw Danielle Overgaag. Reinout denkt dat het niet langer werkbaar is om zijn immer uitdijende tv-bedrijf Eyeworks vanuit Nederland te leiden, dus pakt hij in de zomer van 2008 zijn biezen. "In slechts zes jaar tijd is Eyeworks uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf met vestigingen in 12 landen op 4 continenten. Wat in 2001 klein begon op een zolderkamer in Amsterdam is nu de op twee na grootste onafhankelijke televisieproducent van de wereld. (…) Ik wil nu de uitdaging aangaan het bedrijf naar een volgende fase te brengen door persoonlijk aanwezig te zijn in de grootste televisiemarkt: Amerika."

Oerlemans belooft dat Eyeworks niet geheel van de Nederlandse bodem verdwijnt. Het hoofdkantoor blijft gewoon in Amsterdam en ook zullen er genoeg tv-programma's op de Nederlandse buis te zien blijven, zoals nu al voornamelijk bij SBS het geval is. "Het gehele creatieve proces van programma's bedenken en maken vind ik het mooiste dat er is en dat blijf ik ook doen vanuit Amerika. Voor de hele wereld maar zeker ook voor Nederland."

Nu was/is Reinout niet het type dat elke uitnodiging voor een première of party afloopt, dus in die zin zal hij of Daniëlle niet echt gemist worden in het celebrity umfeld. En het heeft wel iets stoers denk ik, om vanuit Amerika leiding te geven aan zo'n groot bedrijf. Veel succes dan maar, Reinout.

Zie ook:
- 'John en Reinout azen verenigd op de voetbalrechten'
- Het einde van een tijdperk: Endemol verlaat Aalsmeer

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Bye Bye Reinout en Danielle

  1. Piet

    Reinout kent de VS natuurlijk al uit zn GTST tijd ;)

    In ieder geval, succes. Knap wat hij gepresteerd heft

      /   Reply  / 
  2. Valpa

    @Piet: dat hij nu maar niet weer verongelukt in een vliegtuig

      /   Reply  / 
  3. Dario

    Neemt ie al z’n takkeprogramma’s ook mee? Flikken Maastricht en dat soort wanprodukten? Graag!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>