Nederlandse tv 8 keer genomineerd voor Gouden Roos

De nominaties voor de Gouden Roos (Rose d'or) zijn officieel bekendgemaakt. Producenten hoorden afgelopen week al van hun nominatie en brachten al dan niet het nieuws naar buiten, zoals Eyeworks en Park Lane TV. In totaal zijn acht formats van Nederlandse makelij (of in Nederlands bezit) genomineerd voor de prestigieuze tv-prijs.

Eyeworks is koploper met vier nominaties, die overigens in veel gevallen onder Reinout Oerlemans vallen door overnames. Opvallend is dat geen van de genomineerde programma's daadwerkelijk in Nederland te zien is. Het gaat om Beat the Blondes, Celebrity Shock, Hider in the House en Kargar trifft den Nagel.

Park Lane TV is genomineerd met The Phone, het programma dat in één adem wordt genoemd met Beau van Erven Dorens. Het programma komt binnenkort terug voor een tweede reeks bij de Avro. Op verschillende tv-beurzen was The Phone al een van de grote blikvangers.

De NPS is genomineerd voor Signing Off, een docu-achtig programma over een choreografenduo. Ook heeft die omroep een nominatie te pakken met Doctor Atomic. Beide programma's zijn genomineerd in de categorie 'Performing Acts'.

De laatste Nederlandse nominatie wordt door Endemol gemaakt in het Verenigd Koninkrijk: The One and Only. Dit is een talentenjacht voor tribute bands.

De tv-prijzen worden op 5 mei uitgedeeld in Zwitserland. In het verleden is de Gouden Roos slechts een aantal keer gewonnen door een Nederlands programma.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nederlandse tv 8 keer genomineerd voor Gouden Roos

  1. vinn

    Volgens mij was Peter R. De Vries ook genomineerd want bij RTL boulavard belde ze Baeu erover en daarna zij Peter: hij moet het opnemen tegen mijn

      /   Reply  / 
  2. Stefan

    @ vinn
    Volgens mij ging dat erover dat The phone en het programma van Peter R. de Vries tegenover elkaar geprogrameerd staan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>