Weer megadeal John de Mol: ITV koopt Talpa

john de molJohn de Mol schrijft weer geschiedenis. Voor de tweede keer verkoopt hij een tv-bedrijf voor een astronomisch bedrag. Talpa komt in handen van het Britse ITV. De eerste betaling bedraagt een half miljoen euro. Afhankelijk van de prestaties van Talpa in de komende acht jaar kan de uiteindelijke aankoopprijs oplopen tot 1,1 miljard euro. Eerder maakte De Mol al een miljardenklapper door Endemol te verkopen aan het Spaanse Telefonica.

ITV is een groot televisiebedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf zoekt al langer naar bedrijven om over te nemen. Het was bekend dat ITV exclusieve gesprekken voerde met Talpa. Gedurende de afgelopen zes jaar heeft Talpa 75 shows ontwikkeld die in 180 landen over de gehele wereld worden uitgezonden. Alleen al in 2014 werden wereldwijd 16 nieuwe Talpa-formats uitgezonden.

John de Mol blijft een sleutelrol spelen op het gebied van formatontwikkeling met zijn eigen team. Overigens is het belang van John de Mol in Talpa geen onderdeel van deze transactie.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Weer megadeal John de Mol: ITV koopt Talpa

  1. Martijn

    @Herman Een half miljoen euro?:-)

      /   Reply  / 
  2. Ralph

    Eerste betaling is een half miljard i.p.v. half miljoen.

      /   Reply  / 
  3. Salute

    Even een stukje geschiedenis.:
    John de Mol en Joop van den Ende hebben indertijd hun gemeenschappelijke bedrijf ” EndeMOL “”voor een gigantische bedrag kunnen verkopen aan het Spaanse Telefonica. Later heeft John de Mol het bedrijf weer terug kunnen kopen voor een fractie van de prijs. Nu heeft John de Mol heeft Talpa,(voorheen EndeMol ) opnieuw kunnen verkopen voor het gigantische bedrag van 1,1 miljard euro’s.

    Dat de Mol voor bepaalde tijd aan Talpa verbonden zal blijven zegt verder niets, want het is bij overnames is dat heel gebruikelijk, zodat de overgang naar de nieuwe eigenaren soepel verloopt en de nieuwe leiding kan worden ingewerkt.

    Dat de betaling gefaseerd zal gaan verlopen ligt ook in de lijn der verwachtingen, omdat de nieuwe eigenaar willen voorkomen dat ze een kat in de zak hebben gekocht. Ten slotte: Wellicht komt hiermee een einde het het tijdperk John de Mol in Medialand.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>