4,3 miljoen kijkers interview koning Willem-Alexander

interview-koning-50-jaar-1-wilfried de jongNederland zat gisteren massaal voor de buis om het interview met koning Willem-Alexander te zien. Het gesprek met Wilfried de Jong werd gelijktijdig bij de NOS en RTL 4 uitgezonden. Op NPO1 trok het interview bijna 3,2 miljoen kijkers, nog eens 1,1 miljoen kijkers volgden het gesprek via de commerciële zender.

Het interview ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de vorst werd daarmee iets minder goed bekeken dan het dubbelgesprek aan de vooravond van het bestijgen van de troon. In 2013 keken er namelijk 4,6 miljoen mensen naar het gesprek met Willem-Alexander en Màxima. Het interview vlak voor hun huwelijk trok in 2002 dik 3,9 miljoen kijkers.

In Pauw en RTL Late Night werd uitgebreid teruggeblikt op het gesprek, en oogstte Wilfried veel lof. Vooral het benoemen van emoties zonder effectbejag te plegen werd geprezen. Jeroen Pauw trok 1 miljoen kijkers, naar de show van Humberto Tan keken 827 duizend mensen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>