Meer kijkers voor Ajax dan OG3NE

OG3NE pb o'g3neHet was twee keer kat in ‘t bakkie. Ajax kon de finale van de Europa League bijna niet mislopen, en OG3NE stond bij de bookmakers zo hoog geplaatst dat de halve finale meer een opwarmertje was dan een echte uitdaging. En toch was het twee keer spannend gisteravond. Uiteindelijk keken er 2,7 miljoen mensen naar Olympique Lyon – Ajax en 2,5 miljoen mensen naar de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival.

RTL 7 knijpt in zijn handjes met zo’n score, zelden komt die zender boven de 2 miljoen kijkers uit. AvroTros zal ook gelukkig zijn met de 2,5 miljoen kijkers voor OG3NE, al ligt het absolute aantal wel lager dan in de afgelopen jaren. De Common Linnets, Douwe Bob, Trijntje Oosterhuis en Anouk wisten telkens 3 miljoen kijkers of meer te boeien tijdens hun halve finale. Zij hadden niet te maken met zo’n sterke concurrent.

Overigens verloor Ajax de wedstrijd, maar is de club wel door naar de volgende ronde. OG3NE werd als achtste genoemd bij de enveloppen en plaatste zich daarmee voor de finale.

Aankomende zaterdag kan het Eurovisie Songfestival boven de 4 miljoen kijkers uitkomen en zelfs richting de 5 miljoen kijkers aanschurken.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meer kijkers voor Ajax dan OG3NE

  1. M

    OG3NE werd pas als 9de genoemd, wat was dat spannend zeg! Maar gelukkig zijn ze door en ze gaan knallen zaterdag!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>