Net 5 doet het licht uit bij Secret Story; live finale uit A’dam

Oudejaarsavond 2010. Portugese tv-zenders plempen traditioneel de programmering vol met de grootste shows. Eén zender huurt zelfs een voetbalstadion af om daar live de ontknoping van Secret Story te voltrekken. Een meesterzet, de uitzending haalt een marktaandeel van meer dan 60 procent. Net 5 had graag ook maar eentiende van die aantallen gerealiseerd, maar het is niet gelukt met Secret Story in Nederland. In het huis in Portugal is inmiddels het licht uitgedaan, de kandidaten zijn naar Amsterdam gevlogen voor de live finale vanuit de Endemol studio’s. Renate Verbaan en Bart Boonstra vormen nog eenmaal een presentatieduo.

Nog vier kandidaten maken kans op de hoofdprijs van een ton: Karim, Sharon, Philip en Joanna. Voordat de deelnemers hun familie en vrienden weer in hun armen kunnen sluiten, moeten ze eerst nog de spannende eindstrijd aan. Hierin is slechts plek voor drie deelnemers en dat betekent dat één bewoner vlak voor de eindstreep zal afvallen – en ook het kluisbedrag verliezen.

Voor de drie finalisten is er goed nieuws: zij mogen in elk geval het bedrag houden dat zij op dat moment in hun kluis hebben. Joanna heeft nu een kluisbedrag van €5.125 en wil als ze Secret Story wint een kledinglijn ontwikkelen. Sharon is vastbesloten om met de hoofdprijs en haar €17.323 af te reizen naar Ko Phi Phi waar ze de tsunami van 2004 ternauwernood overleefde, om af te rekenen met haar trauma.

Bij de mannen heeft Philip een kluisbedrag van €14.193 en hij wil graag winnen om een startkapitaal te hebben voor een eigen bar. Karim heeft het hoogste kluisbedrag van €18.183 en zou mooie reizen willen maken naar onder andere India als hij wint.

De live finale staat wat ongelukkig gepland tegenover het Eurovisie Songfestival. Niet dat de twee tv-programma’s 100 procent matchen qua profiel. Maar de buzz van de avond zit nu toch op Nederland 1.

Secret Story, 20.30 uur, Net 5

Zie ook:
- Finale Secret Story met Philip, Joanna, Karim en Sharon
- Bart Boonstra: Kijker wel klaar met Big Brother-shows
- Zenderbaas: Secret Story geen flop, ook nog geen succes
- Hoeveel potentie heeft Secret Story van Net 5?
- Bart Boonstra tekent 2-jarige presentatiedeal met Net 5
- Net 5 werkt aan terugkeer Peking Express

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Net 5 doet het licht uit bij Secret Story; live finale uit A’dam

  1. Jeroen

    De kandidaten naar Amsterdam gevlogen? Het was toch geen contact met de buitenwereld? Dit is toch wel het toppunt van het programma. Er zat wel potentie in het programma, maar het Big Brother concept was een grove fout.

      /   Reply  / 
    1. Rick

      Eens, ze hadden het spelelement er nooit uit mogen halen. Om die reden ben ik ook afgehaakt.

      Contact met de buitenwereld maakt nu niet meer zo veel uit: het spel is voorbij, alleen de uitslag komt nog. Vraag me overigens wel af hoe ze de zendtijd nu op gaan vullen, met terugblikken verliezen ze veel kijkers denk ik.

        /   Reply  / 
  2. rtd

    ze kunnen denk al een dagelijks show vullen met het inpakken van de koffers daar.. Jeetje wat hebben ze veel kleren daar!! maargoed, hoop dat Sharon wint.

      /   Reply  / 
  3. Secret Arie

    Ze hadden Secret Story nooit in slow motion moeten uitzenden, dat is een grote fout geweest.

      /   Reply  / 
    1. Eric

      haha!

        /   Reply  / 
  4. vinn

    Tjaaa… het was zo’n leuk progamma! Hopelijk komt er een 2e seizoen. Jammer dat Joanna niet heeft gewonnen :(

      /   Reply  / 
    1. Jordy

      ~Zoals ik al tegen je zei in het andere artikel; Ik ben zó blij dat Joanna niet heeft gewonnen. Stom vals kreng. Maar ach, nadat bleek dat Net5 het format niet aan kon (Ze hebben het format gewoon totaal verneukt met loze beloftes (Geen streamlocks, remember?), verkeerde casting (1 grote vriendengroep…), stomme dailyshows (Met een hakkelende presentator) en het erdoorjagen van alle geheimen in no-time (In 2, 3 weken bleef alleen Karim’s geheim nog over)) was ik sowieso redelijk klaar met deze RLS. Flop eerste klas. Maar ja, volgens Alphons kon dit programma écht niet mislukken hoor! xD

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>