Column Bert Brussen: Brussen nieuwe presentator Boulevard?

Ook zo benieuwd wie de nieuwe presentator van RTL Boulevard gaat
worden? Kan bijna niet wachten tot Daphne bij de Vpro voor zesduizend
kijkers per nacht en achttien salarisschalen minder per maand een
hoogstaand oud links cultureel niemendalletje gaat presenteren. Dat
gaan ze voelen, die jongens, meisjes en Verlinde's bij Boulevard.

Beau van Erven Dorens zou natuurlijk gewoon terug kunnen keren als presentator bij Boulevard. Die geruchten doen tenslotte al de ronde sinds het moment dat hij voor Talpa ging werken. En laten we niet vergeten dat onze Beau al af en toe als invalpresentator heeft gewerkt.

Veel moeite zal het hem dus niet kosten, dat kwebbelen met Albert en die blonde veertigjarige mevrouw met een vriend van zeventien en hele grote tieten die altijd zo gezellig over mode komt miepen. Aan de andere kant is Beautje na het eclatante succes van The Phone wel zo'n beetje binnen. Hij heeft al geïnvesteerd in vastgoed in op een Amsterdamse gracht, dus voor de poen hoef hij het niet meer te doen.

Maar Beau schijnt voor zijn lol te werken, daarom presenteert hij nog steeds dat rare EO-spel met die dozen en die geestelijk gehandicapten die dan mogen raden in welke doos de meeste poet zit. Beau or no Beau, zoiets. Mooie quiz, heb er nooit een reet van gesnapt.

Zonder Beau vrees ik toch het ergste. Zie het dus zomaar gebeuren dat die verschrikkelijke Winston Gerstano…Gersch…Tuschinskiwitsch…die kleinzoon van die bioscoopbaas met die afgrijselijke ballenkop dagelijks Boulevard aan elkaar gaat staan brallen. De horror. Dan kijk ik dus echt niet meer. Albert Verlinde in een VVD-overhemd, prima. Een media-advocaat die zijn belangen komt verstrengelen, prima. Een misdaadjournalist die zijn kledingkast deelt me Albert, prima. Maar Winston Gerschtandinges als presentator is echt de bloody limit. Als ik die gozer zie denk ik aan grote horloges, mannen in rode broeken en de zoons van Ron Brandsteder. Te rijk en te verwend gajes dat zich onderhand kan meten aan Paris Hilton. Jammerlijke iconen van te rijk Nederland.

Om mijn favoriete avondprogramma Boulevard te redden (voorzover het nog te redden valt want ik begreep dat ze de hele handel gaan omgooien, met in de vooravond snel nieuws en s'avonds laat Boulevard in een soort NOS-laat stijl, met zo'n depressief kijkende studente journalistiek die dan kritisch links het wereldnieuws brengt wat iedere jongere al lang op internet heeft gelezen) heb ik gesolliciteerd als presentator voor RTL Boulevard.

Ben ik dus uitstekend geknipt voor. Lekker elke avond heet shownieuws brengen alsof mijn leven er vanaf hangt. Sta nu al elke avond voor de spiegel te oefenen op mijn homoseksuele grijns. "Albert, wat denk jij er van?", gebruik ik nu als stopzin. Heerlijk. "Brussen, kun je mij even het zout pasen?" "Even vragen: Albert, wat denk jij er van?". "Brussen, waar blijft die kutcolumn van je godverdegodver!" "Moet hem nog even aan Albert laten lezen. Albert, wat denk jij er van?"Prachtig.

Neem ook alle programma's op een DVD-recorder op en als ik 's avonds thuiskom van mijn werk als Human Resource Manager bij een zeer grote maar gezellige bank bekijk ik achter elkaar die meuk die ook dagelijks op Zappen.blog.nl staat: Goede Tijden, HNTM, musicalawards, BNN, songfestival, nieuws voor doven en slechthorenden, mededelingen voor land- en tuinbouw. Echt, lijkt me prachtig werk, Boulevard presenteren.

Nadeel is wel dat ik actief VVD-lid moet worden en dat ik het Dixieland-liberalisme moet ondersteunen. Is een van de voorwaarden. Stond onder de vacature, in hele kleine lettertjes. Er stond ook: "Als de VVD een nieuwe voorzitter zoekt moet de man van Albert iedere uitzending ter sprake komen". Wonderlijke tekst, zal wel te maken hebben met commercieel RTL-belang.

De sollicitatiebrief heb ik een week geleden de deur uit gedaan, dus ik verwacht Albert elk moment op mijn voicemail. Bereidt u zich maar vast voor, want dat gaat een klapper worden. "Albert, wat vind jij er van?".

Telecomaanbieders die een commercial met mij in een witte onderbroek willen draaien weten me te vinden. Toedeloe.

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Column Bert Brussen: Brussen nieuwe presentator Boulevard?

  1. marieke

    wederom een waardeloze column

      /   Reply  / 
  2. Mikke

    Op zich wel grappig geschreven, maar deel de mening niet!
    Winston vind ik nog steeds de beste optie om Daphne te vervangen, afgewisseld met Beau!

      /   Reply  / 
  3. Tim

    Nou ik ben het wel met je eens, van die Winston krijg ik ook * , toch maar Beau dan?

      /   Reply  / 
  4. Maarten het halve haantje

    wederom een topcolumn

      /   Reply  / 
  5. Herman

    Vergeet je niet in te lezen in de musicals, ook heel belangrijk!

      /   Reply  / 
  6. Vincent

    Voor ‘t eerst dat ik de Brussen-column grappig vind :)

      /   Reply  / 
  7. Jezus

    Musicals…Mijn God…Dan moet je over Jim Bakkum enzo vrolijk gaan lopen doen.

      /   Reply  / 
  8. Jan

    Geweldig!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  9. Steve

    Winston is idd een Grote Rolex Glibber Smurf.

    Te hoge kragen, te witte tanden, te grote smile, te hoog haar, te lang haar, te vrolijk, te glad, te amicaal, teveel hairgel, te grote klok, te rijk, te verwend, te aardig, te blond en te krappe jasjes.

    Verder valt ie reuze mee.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>