Column Bert Brussen: De Bloemenstal, de schuld van Winston Ggggggg

Welk RTL-programmeringsgenie heeft nu weer bedacht dat De Jeroen van LoonBloemenstal gepresenteerd moet worden door Winston Gerst…Gres…Geschw…Tuschinski en Nicolette van Dam? Een klein kind weet nog dat dergelijke babbelprogramma’s voor eenzame verpleegtehuisbewoners gepresenteerd dienen te worden door brave maar empatische christenen met de uitstraling van een kinderdagverblijfmedewerker. Waarom dacht u anders dat het stalken, irriteren en hinderen van willekeurige passanten, reizigers, taxipassagiers of avondmaaltijdetende vinexbewoners normaal gesproken altijd wordt uitgezonden door de NCRV?

Nou heeft RTL 4 heel goed gegokt en blijken ze inderdaad dezelfde doelgroep als de NCRV te hebben. Heel gek, zou je gewoon niet verwachten van een omroep waar de kijker klaarkomt op Het Spijt Me (Caroline Tensen), Postcodeloterijzelfkantkanjers (hee, ook met Caroline Tensen of Winston Grstwiets) en Ballroomdansen met "sterren" (Ron Brandsteder, vader van twee zoons genaamd Vastgoedleerling en Vrouwenmepper).

Het aanspreken van ultiem truttige bloemetjeskopers in Veenendaal en Amersfoort, in de heimwee naar Boulevard hebbende vooravond, blijkt een succes: bijna 500.000 mensen kijken elke avond naar kalende vaders in windjack, met plastic heup lopende fossielen en ander beperkt ontwikkeld provinciaal volk dat in de camera vertelt voor wie ze dat bossie, bossie, bossie, bossie, bossie, bossie, bossie, bossie, rooie rozen hebben gekocht.

Maar waarom moet dat gepresenteerd worden door Winston Wannahaves? Die man heeft net zoveel interesse in de medemens als vrouwen interesse hebben in diepgang of wetenschap. Winston Gerstennat die zijn medemens ondervraagt: alsof je André Rouvoet als verslaggever van Astro-TV naar een parenclub stuurt.

Elke vraag die Winston van zijn producent aan argeloze bloemenkopers moet stellen heeft als nadeel dat er ook een antwoord op volgt. En daar heeft Winston het een beetje moeilijk mee, dat interpreteren van antwoorden. Die antwoorden vragen namelijk om een empatische reactie, interesse, een gevoel wat Winston alleen kent van de momenten waarop hij geld, een te groot horloge of zichzelf zag. Winston is de ultieme presentator voor programma’s die over materialisme, kakkers, de VVD of andere zaken  met de diepgang van een meisjesdispuut gaan, maar beslist niet voor een gewone-mensen-zijn-zo-lekker-gewoon-vehikel als De Bloemenstal.

Co-presentatrice Nicolette van Dam kun je haar beperkte presentatiecapaciteiten niet kwalijk nemen. Dat meisje is net 15 en wordt nog nat van glibberige vooroordeelbevestigende Italianen als Eros Ramazotti die honderdveertig keer “Bella! Bella!”in haar oor fluisteren. Geef dat meisje een leuke verzorgpony en wat tijd om uit te puberen, dan komt het allemaal goed. Ik weet zeker dat Nicolette, als ze eenmaal achttien jaar is geworden en een hbo’tje communicatie heeft afgerond, het nog heel leuk gaat doen als soapie. In een kinderserie ofzo.

Die Winston Milosevic echter gaat nu al weer lang genoeg mee om te weten dat hij voor bepaalde programma’s niet geschikt is. Voor Boulevard bijvoorbeeld, maar dus ook het maken van programma’s over mensen, dingen van vlees en bloed. Winston is niet van de mensen. Winston is van het geld en de goederen, van de overhemden met te grote merkjes, van de mat in de nek en de kraag omhoog. Winston en het ondervragen van demente oma’s die bloemtjes kopen voor hun terminale man, dat gaat niet samen. Voor dat soort zaken is nou juist het christendom uitgevonden en heeft de Heere Joris Linssen geschapen.

De enige oplossing voor RTL 4 is het wegkopen van Hanneke Groenteman bij de geriatrische euthanasiezender MAX en Winston voor haar in te ruilen. Kan Winston mooi portretten van BN’ers schilderen, dat merken die kijkers toch niet, en kan ouwe Hanneke lekker doen wat ze echt wil: over bloemen kletsen. Of was het nou boeken? Nou ja, gewoon “iets met mensen”.

Hanneke blij, kijkers blij, bloemenverkopers blij, lastig gevallen boeketkopers blij, lege komkommerzomervooravond weer gevuld. Dat verdient een bloemetje. Toch maar online bestellen dan.

37 Reacties // Reageer

37 thoughts on “Column Bert Brussen: De Bloemenstal, de schuld van Winston Ggggggg

  1. Joost van R.

    Nog nooit zo’n slechte column hier op de site gelezen.

    Wat een kortzichtig jaloers stukje.

    Gelukkig kunnen zij nog altijd beter presenteren en vragen stellen dan Bert een stukje schrijven.
    Is ook niet makkelijk als iemand er beter uitziet dan jij en een betere carriere heeft.

    Blijven oefenen Bert en je linkse jaloerse teksten bijschaven.

    Ik ga maandag weer lekker kijken!

    Joost
    Den Haag

      /   Reply  / 
  2. frank

    nou dit is echt inderdaad het stomste collum die ik ooit heb gelezen.

    nou mediacourant vind ik eigelijk wel echt profesioneel.

    Groetjes Frank

      /   Reply  / 
  3. PHX

    Ik vind dit veel te veel aandacht voor Winston. Ben beter van je gewend Bert.

      /   Reply  / 
  4. Mart

    Wat is dit voor onzin. Denk jij dat je het beter kunt of zo. Ik vind dat ze het goed doen en ga maandag weer lekker kijken. ADIOS linkse jongen

      /   Reply  / 
  5. anoniem

    dit lijkt niet op een collum, maar op Jaloersiteit idd. Gast, Wat heb jij dan allemaal bereikt? waarschijnlijk veel minder dan hun! Ik bedoel who the fuck ben jij? Niemand kent je! Je doet net of zij niks zijn, terwijl je zelf (nog) niks bent. Winston presenteerd niet voor niets Boulevard, Nicolette is ooit genomineerd voor een goudenkalf dus ze is zeker wel meer dan een soapie!

      /   Reply  / 
  6. Bart

    Hij heeft wel gelijk over Winston, hij is niet echt meester in het bijsturen van interviews.

      /   Reply  / 
  7. Lau

    Een column van zeeer laag niveau! Het niveau afzeiken…. Nou, echt geweldig hoor. Denk dat Wisnton toch nog wat meer in zijn mars heeft dan ”columnist” Bert hier

      /   Reply  / 
  8. Erik

    En weer het christendom afzeiken… helemaal zwak als er geen enkel verband tussen bestaat.

    ‘k Vind Zappen een prima website, met een eigen blik op het medianieuws, maar dit soort blikken doen afbreuk aan de site.

      /   Reply  / 
  9. Sjon van der Roggelkamp

    Jammer dat Kluun er niet in voorkomt, maar verder leuke column

      /   Reply  / 
  10. Mart

    idd een geweldige site die ik elke dag met veel plezier bezoek, maar die berichten van bert kunnen beter ahterwegen blijven

      /   Reply  / 
  11. Jezus

    Prachtcolumn!

    Dat bloemenstalprogramma lijkt wel CDA-tv man. Zelfs zonder Kluun.

    Volgende keer een column over Patty Brard?

    P.S.

    Ik zit ook in jouw hartje!

      /   Reply  / 
  12. Slappe Zuigvis

    Hee, mijn vriendin houdt wel van diepgang!

      /   Reply  / 
  13. Vriendin van Slappe Zuigvis

    Nou, “diep”gang is een groot woord…

      /   Reply  / 
  14. TRS

    “Geef dat meisje een leuke verzorgpony en wat tijd om uit te puberen, dan komt het allemaal goed.”

    HAHAHAHAHAHAAAAAAAHA

      /   Reply  / 
  15. k0j

    de strekking van het bert’s verhaal is bijzonder steekhoudend

    daarnaast is bert gevraagd om op deze site een uitgesproken mening te ventileren en kiest hij ervoor om dit op levendige wijze te doen, met behulp van diverse stijlfiguren

    bovenstaande afwijzende reacties geven blijk van bijzonder weinig werelds besef

    er is kennelijk nog veel werk te verzetten bert, blijf ze kietelen

      /   Reply  / 
  16. Frank

    Slecht, slecht, slecht…!

      /   Reply  / 
  17. Anton

    Who the fuck zijn Winston en Nicolette?

      /   Reply  / 
  18. Anoniem

    “bovenstaande afwijzende reacties geven blijk van bijzonder weinig werelds besef”

    Zielepoot. Doorslaan is ook een kunst. Hopelijk zijn de schoolvakanties weer snel voorbij!

      /   Reply  / 
  19. Winston Gerschtanowitz

    Volgens mij ben je een beetje jaloers op mij,je hele column gaat (bijna) over mij!
    En weer *zucht* het christendom erbij betrekken dat niets toevoegd aan het verhaal!(als je het een verhaal kunt noemen…)
    En oja,op die foto lijk je net Hollands Next Topmodel,als ik jou was zou ik me aanmelden voor het volgende seizoen! Moet je doen misschien bereik je nog wat in je leven!
    P.S. Ik wist niet dat je een stotterprobleem had,het is wel heel erg want zelfs in je ‘column’ stotter je!:o

      /   Reply  / 
  20. sjaaknochsmaak

    Gut Winston, leer eerst spellen en daarna ad rem wezen, want als talentvol presentator heb je beide zaken nodig.
    Hilarische column en indien Brussen’s kritiek werkelijk geen hout snijdt, hoeft er slechts een schouderophalen van de Winston-hyves te volgen ipv een stortvloed aan opmerkingen over jaloe..jaloezi..jaloersite…jaloersheid wellicht?

      /   Reply  / 
  21. Willem B.

    Wie is bert brussen? wat heeft ie tot nu toe gedaan wat iemand is opgevallen en waarom maakt die man zich zo druk om een leuk zomer programma dat het goed blijkt te doen en twee presentatoren die blijkbaar niet te beroerd zijn om te werken. HEt lijkt inderdaad wel of deze brussen een hele bijzondere vorm van jaloersheid heeft naar Winston. Waarom wordt zo’n slechte verhaal op een site als dit geplaatst? Ik begin zo langzamerhand echt medelijden te krijgen met die bert B. Volgens mij gaat die winston als een speer, heeft net een contract getekend bij RTL en die nicolette zit ook in de lift. prima duo als je het mij vraagt. Bert ga naar Israel en ga tegen de muur staan klagen! dat namelijk de eneige plek waar ze naar dit soort onzin willen luisteren. zielepoot!

      /   Reply  / 
  22. Jan D.

    Er is iemand die zich ten onrechte als winston voordoet hierboven.

      /   Reply  / 
  23. Schnoetsz

    Bert,

    Ik wist niet dat ‘t zo erg was.

      /   Reply  / 
  24. sjaaknochsmaak

    Zeg Willem, iets kritischer zijn en niet te veel andere mensen nalullen. Jaloersheid was een geintje nav het abominabele taalgebruik van je mede-Winston-hyvers, jaloezie staat wel in de Van Dale.
    En succes hebben met het produceren van bagger is wellicht beter dan geen succes hebben met het produceren van bagger, maar het blijft nu eenmaal bagger. En dat mag gewoon gezegd worden. Moet zelfs gezegd worden.

      /   Reply  / 
  25. Ahitofel

    Opeens hebt je het. Je wilt graag een niet bijster intelligente, mooi weer en lange dagen pratende neger worden gehuld in hippe RTL-kleding met Mattel glittertanden waar veel bankzakkers zonder enige vorm van irritatie of kritiek naar kunnen kijken.

      /   Reply  / 
  26. Ollie

    Niemand? Echt hele-maal niemand? Goed, er moet er een de eerste zijn: Een beetje meer respect graag!! Gerstodinges-witz, is dat Duits? Maar respectloos dus.

      /   Reply  / 
  27. Hans K.

    vrijheid van meningsuiting = beledigen van christendom/gelovigen (dus ook moslims, hindoes en boeddhisten). Maar Bert B. gebruikt dit fenomeen enkel en alleen om christenen te beledigen. De overigen durft hij niet aan, bang om als Theo van Gogh te eindigen. Waardeloze columnist

      /   Reply  / 
  28. Kato

    Een toppertje weer Bert, ga zo door!!!!

      /   Reply  / 
  29. W

    haha, Bert Brussen, hulde! Al die positieve reacties onder je eigen bericht… Haha, helemaal niet doorzichtig hoor Bert! Je hebt mijn dag weer helemaal goed gemaakt!

      /   Reply  / 
  30. Gewoon S

    Bert, ik vind je een beetje kort door de bocht gaan met het feit dat Winston alleen maar een materialistisch zakenmannetje is. Laten we eerlijk zijn, RTL Boulvard doet hij toch prima?

    Tuurlijk, afzeikerij verkoopt en in Nederland houden we er wel van om mensen af te zeiken, maar ik dacht dat jij toch wel wat meer kon dan een afzeik-betoog schrijven.

      /   Reply  / 
  31. JEZUS

    Kan meneer Roggeveen geen poll maken over hoe Winston G. Boulevard doet? Ik vind hem namelijk drie keer niks bij Boulevard. En ik ben niet de enige, weet ik.

    Ben benieuwd hoe de rest van Nederland daar over denkt.

      /   Reply  / 
  32. keesss

    Ik ben het helemaal met je eens Bert. Klasse column.

      /   Reply  / 
  33. Pi

    @Willem B. Ik luister graag naar Bert zijn geklaag hoor. Dat is nu eenmaal het genre ‘column’. Snap je?
    En wat het zgn. afzeiken van Winston G. betreft: het is gewoon een treffende beschrijving van de jongen. Dat getuigt eerder van een scherpe blik (die menig mens hieronder ontbreekt) dan van jaloezie. Het is zó gemakkelijk om iemand jaloezie te verwijten.
    Overigens dacht ik bij de eerste columns van Bert over christenen dat hij wel zo’n ouwe linkse leuke lul met snor uit de jaren zestig zou zijn, maar nu het kwartje gevallen is en ik doorheb dat Bert degene is die op de foto staat, moet ik die leeftijdsinschatting snel bijstellen.

      /   Reply  / 
  34. annette

    Wat een ellendige collum is dit. Ik heb nog nooit zoveel jaloezie en negativiteit uit iemands vingers horen komen!

    Wat kan winston eraan doen dat hij rijke ouders heeft! En zelf voor iedere cent keihard werkt! Jammer dat jij daar zoveel last van hebt! Als je zelf wat meer zou verdienen zou jij niet je tijd hoeven te verdoen aan dit soort zielige werkzaamheden, als het schrijven van deze haatdragende collum.

    Ik kijk met veel plezier naar het programma de Bloemenstal en zie totaal niet de rijke, materialistische Winston, maar een oprecht geinteresseerde presentator, die zich inzet voor een pretentieloos en vrolijk programma.

    groeten Annette

      /   Reply  / 
  35. Fred

    hilarisch al die winston- en nicolienfans, precies de mensen die Brussen treffend weet neer te zetten: ‘beperkt ontwikkeld provinciaal volk’ dus.
    Om nog maar te zwijgen over de pubers die tijdens de Nederlandse les het woord column hebben gemist.
    Voor de duidelijkheid:
    collum: 1. Hals, het gedeelte tussen hoofd + borstkas. 2. Verbindingsstuk tussen twee belangrijke onderdelen, bijvoorbeeld: collum femosis, hals van het dijbeen, verbinding tussen kop + schacht van het dijbeen. 3. Nauw uiteinden, bijvoorbeeld: collum uteri, hals van de baarmoeder.

      /   Reply  / 
  36. Laura

    Ik ben een vrouw, studeer Communicatiewetenschap en ben dol op diepgang. Beetje naieve opmerking dat vrouwen niet van wetenschap of diepgang houden…

    Nicolette en Winston hebben het goed voor elkaar, een top salaris en een leuk leven!
    Nu vraag ik me af of jij het beter in je leven hebt gedaan Bertje ‘column-schrijver op zappen.blog’! Jij bent één grap, koop zelf een verzorgpony dan kun je misscien iets beters met je tijd doen dan deze onzin opschrijven!

      /   Reply  / 
  37. el

    kan wel begrijpen waar de collum vandaan komt hoor :S heb het vandaag gekeken en de meeste mensen die worden geinterviewd irriteren zich dood…vandaag dan:P
    de jongen is even weg geweest van zijn werk
    Hij zegt dat dat was voor een langere reis.
    vraagt nicolette: waarom was je weg van je werk?
    Een vrouw die winston nog niet eens aankeek en daarbij duidelijk liet merken dat ze hier geen zin in had, werd belaagd met vragen. het niveau is wat laag. :) maar goed ik kijk maar gewoon niet en ipv kijk ik naar date my mom… ^^…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>