Column Bert Brussen: Vooruitzien J. K. Rowling

Een van de geweldigste self made women die ik ken is J. K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-boeken. Niet dat ik de boeken van Harry Potter (of nog erger de verfilming daarvan) zo leuk vind, maar J. K. Rowling zelf is een heldin. Gewoon in een uitzichtloze uitkeringssituatie zitten, voor de lol eens wat opschrijven en jaren later miljardair zijn: hoe mooi kan het leven eigenlijk zijn?

In Het Uur van de Wolf (17 juli, Ned 2, 22:40 uur) zal blijken dat het leven van Harry Potter gelijkenissen vertoont met dat van de schrijfster zelf. Ga maar na: Harry is een nietszeggende Balkenende look-a-like, met nare ouders, woonachtig in een Engels dorpje (dat is altijd erg, in een dorpje wonen) en eindigt uiteindelijk als supermagiër, verslaat al het evil en wint daardoor alle roem, geld en de lekkerste wijven (Emma Watson).

Of Rowling naast het geld en de roem ook een lekkere vent aan de haak heeft geslagen weet ik niet, maar het feit dat ze nu een van de rijkste vrouwen ter wereld is mag je gerust magisch noemen. Net als het feit dat alles van Harry Potter een hype blijft overigens. Er is geen marketeer ter wereld die een dergelijk commercieel succes had kunnen voorspellen.

Het is niet dat ik de illusie heb ooit het succes van Rowling te evenaren, maar het bestaan van mensen die alles weten te bereiken door eenvoudigweg te doen waar ze goed in zijn, is een motivatie op zich. Daar kan geen motivational guru tegenop.

Deze column verscheen eerder in weekblad Revu.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Column Bert Brussen: Vooruitzien J. K. Rowling

  1. Marine

    De documentaire is prachtig. Ik ben geen Harry Potter fan want ik dacht dat is voor kinderen, maar nu wil ik alles van haar lezen.
    Martine

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>